Одржана прва дечја сликарска радионица „Сликамо срцем“ 

На манифестацији „Скобаљијада и Гурманијада“, која је одржана протеклог викенда у Малом Зворнику, посебна пажња посвећена је учешћу деце. Наиме, у оквиру манифестације по први пут организована је дечја сликарска радионица, на којој су се малишани, узраста до 11 година, такмичили у цртању и сликању, под слоганом „Сликамо срцем“.
На такмичењу које је трајало од 10 до 12 часова учествовало је 25 – оро малишана. Њих петоро проглашени су најуспешнијим. Пето место поделиле су Сара Смиљанић и Андреа Терзић. На четвртом месту била је Емилија Крсмановић, на трећем Лана Ловрен, другом Лана Зељковић, док је најлепши цртеж, по оцени жирија, био рад Иване Пантелић из Малог Зворника. Најмлађи учесник ове радионице била је трогодишња Сара Мијаиловић из Малог Зворника.
Радове је оцењивао жири у саставу: Славојка Спасеновић, директорка Библиотеке „17. септембар“ Мали Зворник, Слађана Гошњић, библиотекарка, учитељица и васпитачица и учитељ Велибор Ракић, који је иницирао и осмислио такмичење.
Најбоље оцењеним малишанима, на име признања, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић уручио је медаље и дипломе.
По завршетку такмичења учесницима и осталој деци на манифестацији подељени су бесплатни сладоледи, дар предузећа „Скроз“ доо Велика Река и „Видаковић систем плус“ доо из Малог Зворника.
Још један нов и занимљив садржај за малишане, али и за све остале посетиоце манифестације, био је туристички возић, поклон Етно села „Моравски конаци“ из Велике Плане, који је током манифестације, али и дан раније, бесплатно превозио децу и туристе на релацији од Старог моста до центра Малог Зворника.

Уредник: Љиљана Ристановић

Gallery with ID 37 doesn't exist.
Share