Екипа Ресторан Славија победник Видовданског турнира у малом фудбалу

Финале XXVI Видовданског турнира у малом фудбалу – Мали Зворник 2019.

Екипе Ресторан Славија и Кафе Спорт – Каракај били су финалисти су Видовданског турнира 2019. године. Бољим извођењем пенала победник турнира је Ресторан Славија, резултатом 3:2. У регуларном току утакмице резултат је био 2:2, а на полувремену 1:2 за Кафе Спорт Каракај. 

Утакмица за треће место планирана је у 19.30, али је, након одлуке Фудбалског клуба Азбуковица – Велика Река да њихови играчи не учестују у борби за ову позицију, службеним резултатом 3:0, Спортско удружење Клуб малог фудбала и званично трећепласирана екипа  Видовданског турнира у малом фудбалу 

Представнику екипе победника – Ресторан Славија, пехар и новчану награду уручили су, у име покровитеља, заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић и генерални секретар Спортског савеза „Дрина” Александар Андрић, у име организатора.

Другопласирана екипа Кафе Спорт – Каракај добила је новчану награду у износу од 30.000 динара и припадајући пехар.

Посебне награде, пехари и дипломе додељене су најбољем стрелцу, играчу, голману и младом играчу турнира.


Најбољи играч турнира, по оцени јавности и организатора је Данијел Ћулум, голгетер победничке екипе Ресторан Славија.


Најбољи млади играч турнира је Александар Илић, члан екипе Ресторан Славија.


Најбољи стрелац турнира је Филип Благојевић, голгетер екипе Спортско удружење Клуб малог фудбала” – Мали Зворник, са 13 погодака током игре по групама, четвртфинала и полуфинала.

Најбољи голман турнира је Марко Богићевић, са одличним учинком у екипи Кафе Кафе Спорт – Каракај.

Видовдански турнир у Малом Зворнику одржава се традиционално од 1994. године на игралишту малих спортова, а иницијативу је реализовала тада неформална омладинска организација у Малом Зворнику, данас остварених људи и традиционалних спонзора овог такмичења.

Полуфинале Видовданског турнира у малом фудбалу – Мали Зворник 2019. одиграно је у четвртак, 4. јула.
19.30: Први пар полуфиналиста Фудбалски клуб Азбуковица – Велика Река (Б1-А4) и Ресторан Славија (А2-Б3). Резултат 3:9 (1:5)
20.40: Други пар – Спортско удружење Клуб малог фудбала (А1-Б4) у полуфиналу одмерило је снагу и квалитет игре са екипом Кафе Спорт – Каракај (Б2-А3). Утакмица је, у регуларном времену, завршена нерешеним резултатом 2:2 (0:0). Бољим извођењем пенала, 3:1 екипа Кафе Спорт Каракај постаје други финалиста.

Бројни спонзори подржали су „Видовдански турнир” у малом фудбалу: Хидроелектрана „Зворник”; Glossa – Центар за њемачки језик” из Зворника; „Хотел Ројал Дрина”; Подрум пића „Јовановић”; „Почуча ауто” д.о.о.; Хотел „Централ” Зворник; Пицерија „La Scala” Зворник; Стоматолошка ординација Владић; Апотеке „Здравље” Мали Зворник – Јово Роган; Агенција за књигодствене услуге „Актива”; Ауто-школа „ЕРМ”, Књиговодствена агенција „Цица”; Ауто-школа „Дрина СНН”; Фризерски салон „Бане”; Штампарија „Новаковић”; Теквондо клуб „Душан Силни” – Мали Зворник. Медијска пратња такмичења био је портал Мали Зворник инфо.

Трајање утакмица у другом делу такмичења било је 40 минута, два полувремена по 20 минута. У четвртфинале се пласирало осам екипа, по четири најуспешније из А и Б групе.

Услови на терену су побољшани, новим головима, гол и аут – линијама. Летње невреме није се драстично погоршало и утакмице нису одлагане.

Екипе су се надметале 11 дана за новчану награду, која за прво место износи 150.000 динара, док је бонус за другопласирану екипу предвиђен у износу од 30.000 динара.

У понедељак, 24. јуна, првим утакмицама отворен је 25. Видовдански турнир у малом фудбалу на коме се до четвртфинала, осам дана, надметало 12 екипа, распоређених у две квалификационе групе, што је утврђено током извлачења парова, у недељу, 23. јуна, од 19 часова у кафе-ресторану „Стадион”.

Финална утакмица

Додела награда и признања

Фото: Далибор Крстић

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share