Опредељена средства за савремени дијагностички ултразвук у Дому здравља

🏥 Дому здравља у Малом Зворнику на конкурсу Министарства правде Републике Србије одобрено је 5.000.000 динара за куповину новог ултразвучног апарата.

🩺 Уређај је намењен за унапређење рада лекара у општој пракси за дијагностику, на педијатрији за преглед деце, као и у служби гинекологије за преглед жена.

⚖️ Новчана средства за набавку ултразвука добијена су из фонда опортунитета, од накнада за одлагање кривичног гоњења за кривична дела за које је прописана ночана казна или казна затвора до пет година.

🔹 ️Председник општине, Зоран Јевтић, присуствовао је у Београду потписивању уговора о додели донације малозворничком Дому здравља и том приликом захвалио Републици Србији и Министарству правде на бризи коју су показали за становништво у Малом Зворнику, обезбеђујући средства за куповину ултразвука, чиме ће, како је истакао, у локалној заједници умногоме бити побољшани услови за примарну здравствену заштиту.

🔹️„Набавком ултразвука за општу службу, педијатрију и гинекологију корисници услуга здравствене заштите добиће квалитетнију и бољу услугу, a запосленима ће бити олакшан рад на новом савременом апарату”, истакла је поводом добијања средстава за куповину новог ултразвучног апарата директорка Дома здравља у Малом Зворнику, Валентина Ристић.

🔹 ️Она је навела да је ултразвук незаобилазни метод у дијагностици и да ће набавка новог апарата много значити и лекарима и пацијентима у овој установи, будући да Дом здравља тренутно поседује апарат који је застарео и нема све могућности као нови модели.

🖥 „Монитор старог уређаја који поседујемо има мрљу на екрану и није за поправку, а сонде су већ неколико пута репариране”, рекла је Ристић и такође захвалила држави на донацији за куповину новог ултразвука за малозворнички Дом здравља.

💻 Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник / Министарство правде Републике Србије

Share