Јесења титула зимује у Малом Зворнику

Након незаслуженог испадања из Мачванске лиге уз разноразне неправилности и неспортске радње, ФК Јединство успело је консолидовати редове и успешно завршити јесењи део првенства у МОЛ Јадар. У 15 одиграних кола освојен је 41 бод уз скор: 13 победа, 2 ремија и гол разлику 62-11 (+52).

За овакав резултат заслужни су јака одбрана и ефикасан напад. Након три повреде одбрамбених играча, на почетку првенства, Миленка Јовановића, Марка Милијашевића и Игора Петковића, одлично се уклопио штоперски тандем Слободан Илић – Александар Јасиковац, уз сигурног голмана Мила Тимотића. Такође, неколико утакмица због повреда нису одиграли голгетери Душан Средојевић и Југослав Ристић, а због обавеза на послу и Бранко Борић. Тренер Љубинко Обреновић био је на мукама, а шансу у таквим ситуацијама добијали су омладинци Бранко Обреновић, Никола Божић, Александар Врачевић, Петар Павловић, Игор Павловић и голман Недељко Јокић, што се испоставило као пун погодак.

На листи стрелаца издвојила су се три играча: Душан Средојевић – 20 голова, Бранко Борић – 16 голова и Југослав Ристић – 7 голова. Игру на средини терена изнели су Сретен и Срећко Грујић, Велибор Јасиковац и Дарко Томић. Поред напоменутих играча, наступали су још: Мирко Миличић, Милан Ружић, Русмир Рустемовић и Самир Салихбеговић,као и голман Огњен Мандић.

Своју оцену о протеклом делу првенства дао је секретар Самир Салихбеговић:

,,Сматрам да су играчи изнели највећи терет, али и да је нови тренер Љубинко Обреновић положио испит као и управа на челу са Богданом Дукићем и Томицом Јовановићем. Мукотрпан рад  под слоганом „сви за једног – један за све“ довео је  екипу до титуле јесењег шампиона. Играчки кадар на почетку сезоне је био на завидном нивоу, а онда су дошле повреде, касније и картони, па од 4 кола нисмо играли у истом саставу. Било је тешко пронаћи праву комбинацију али је Обреновић ротирајући пар играча и указивањем шансе нашим омладинцима успео направити  добитне комбинације. Највеће конкуренте видимо у ФК Цер и ФК Чобанче  и са њима смо једино и одиграли нерешено и то са ФК Цер кући 1:1, а са ФК Чобанчетом у гостима  истим резултатом. Суђење је било јако добро, да смо овако имали у Мачванској лиги никада не бисмо испали. Што се картона тиче и ту смо се показали као фер-плеј екипа, зарадили смо  25 жутих картона без иједног црвеног картона. Што се тиче даљих планова, одржаћемо Скупштину клуба као и седнице УО на којима ћемо да предочимо протекли рад и изнесемо планове за пролеће. Сигурно ћемо  покушати задржати овај играчки кадар који је успео у зацртаном циљу, али и довести пар квалитетних играча како би обезбедили улазак у већи ранг такмичења.“

Уредник: Далибор Крстић

Новинар спортске рубрике: Самир Салихбеговић

Фото: ФК ,,Јединство“ Мали Зворник

www.malizvornik.info

Share