Одржан други сајам запошљавања у Малом Зворнику

Незапослени суграђани у општини Мали Зворник искористили су прилику да на Сајму запошљавања у уторак, 31. маја, ступе у директан контакт са послодавцима којима су потребни радници и представе своје компетенције – знања, вештине и способности.

Уједно ово је била прилика и за компаније које су учествовале на сајму да се представе потенцијалним запосленима, презентују своју делатност и потребе за кадровима.

Манифестацију је организовала филијала Националне службе за запошљавање (НСЗ) из Лознице, у фискултурној сали Средње школе, од 11.00 часова.

Поздравним речима, сајам су отворили Зоран Миловановић, в.д. директора лозничке филијале Националне службе запошљавања (НСЗ), начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у присуству заменика председника општине Мали Зворник Милисава Деспотовића.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац истакао је да је сваки сајам веома важан догађај и скуп, јер се овом приликом стиче могућност да се бар једна особа на овој листи запосли, а послодавци и незапослена лица, у директном контакту, приближе једни другима, да размене своја искуства. Фирме и компаније ће прецизирати који професионални профил желе, а незапослена лица имају прилику да се представе, покажу своју диплому и увере послодавце у своје способности, када, у директном разговору, добију неопходне информације.

Из пословнице НСЗ у Малом Зворнику позвали су незапослене суграђане да посете сајам у што већем броју, искористе могућност која им се пружа и повежу се са могућим послодавцима.

Како је саопштено, учествовало је 14 послодаваца са подручја општине Мали Зворник и града Лозница. И Средња школа Мали Зворник представила је своје образовне профиле за предстојећу школску годину.

Међу компанијама које су учеснице сајма је предузеће „Minth Automotive Europe” доо из Лознице, којем је потребно чак 15 различитих профила извршилаца, међу којима радници у производњи, књиговођа, супервизор за људске ресурсе, планер материјала, супервизор производње, пројектнии инжењер, инжењер квалитета, инжењер квалитета набавке, техничар опреме, алатничар, техничар за компјутерско управљање (CNC) машина, техничар роботике, техничар мерења, варилац и инспектор квалитета.

Представило се и предузеће „Инфофин” из Малог Зворника, којем су потребни кувар, помоћни кувар и собарица.

Фабрика „Kayra textile” доо Мали Зворник изразила је потребу за пријемом шивача.

Предузеће „Bauwin Decor” доо из Брасине, које се бави производњом ПВЦ столарије, има потребу за пријемом помоћних радника у производњи.

Занатска кројачка радња „Јана” из Доње Борине на Сајму запошљавања у Малом Зворнику потражује шиваче, а предузеће „Равнаја” из Малог Зворника бравара, електротехничара, електричара, руковаоца једноставних грађевинских машина, бушача-палиоца мина и рударског техничара.

Фирма „Метално 2012” доо из Малог Зворника изразила је потребу за пријемом бравара и заваривача.

Привредно друштво за производњу, промет и услуге „Фасадер про” доо из Малог Зворника заинтересована је за бравара-монтера, молера-фасадера и помоћне раднике за ове послове.

Међу учесницима сајма било је и предузеће „Жарковићи” доо из Малог Зворник, које има потребу за пријемом пекара;

Посетиоци сајма имали су прилику да упознају предузетника Мила Николића из Брасине, који се до сада бавио изградњом стамбених објеката, а сада су му потребни радници свих профила за новосаграђени Дом за стара лица у Брасини;

Телеком Србија АД тражи агента продаје;

Одмаралишту „Монтекарло на Дрини БВ” потребни су кувари и конобари;

Друштво за трговину, производњу и услуге „СКРОЗ” доо Велика Река заинтересовано је за трговце, односно раднике у малопродајним објектима;

Друштво за производњу, промет и услуге „Дрина-СНН” доо из Малог Зворника, има потребу за ангажовањем административног радника.

Први Сајам запошљавања, на којем је 26 послодаваца из Малог Зворника и Лознице понудило око 50 радних места, одржан је у Средњој школи Мали Зворник у четвртак 27. априла.

Тада је организован и Караван запошљавања, у 14.00, у Доњој Борини, у оквиру друге манифестације коју је, такође, реализовала Национална служба за запошљавање.

У згради Дома месне заједнице у Доњој Борини сарадници НСЗ пружили су стручну саветодавну подршку лицима, која из неког разлога никада нису била на евиденцији незапослених, у вези пријављивања на евиденцију код НСЗ, остваривања права на пензију или социјалну помоћ.

Према подацима НСЗ, из марта 2017. године, на подручју општине Мали Зворник било је укупно 2157 незапослених лица, од чега 1165 жена. Данас је ситуација повољнија, јер је на евиденцији 1150 незапослених лица, а од тог броја део наших суграђана, изнад 50 година старости, нису сада радно способни.

Корисни линк: Сајмови запошљавања

Извори: Мали Зворник инфо / Национална службе за запошљавање (НСЗ)

Фото галерија: Фејсбук страница Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Архива: Први сајам запошљавања

Први сајам запошљавања у Малом Зворнику прилика за развој локалне заједнице

Share