Јун у знаку традиционалне XII риболовно – туристичке манифестације Скобаљијада и Гурманијада

У циљу промоције гастрономије, спортског риболова и туристичких потенцијала овог дела Подриња, XII риболовно – туристичка манифестација „Скобаљијада и Гурманијада” биће одржана у Малом Зворнику, поред реке Дрине, у суботу, 11. јуна.

Догађај организује Туристичка организација општине Мали Зворник, у сарадњи са Библиотеком „17. септембар”, уз покровитељство општине Мали Зворник.

У оквиру манифестације биће уприличено такмичење у лову скобаља и припремању традиционалних јела, рибље чорбе, гулаша на ловачки начин и чорбастог пасуља, као и богат културно – уметнички програм.

Окупљање риболоваца, пријаве такмичара и извлачење стартних бројева предвиђено је до 8.00 часова.

Од 10.00 часова уследиће такмичење у кувању рибље чорбе, гулаша на ловачки начин и чорбастог пасуља.

Пријава учесника предвиђена је до 11. јуна, а могућа је и на сам дан манифестације, до почетка такмичења.

Одлуком локалне самоуправе, котизација за све учеснике је бесплатна.

За учеснике и посетиоце обезбеђен је бесплатан ручак, а за такмичаре и промотивне мајице, као и вредне награде за победнике такмичења.

 

Скобаљијада:

Скуп такмичара, пријаве, котизација, извлачење бројева за стазу, подела доручка од 7.00 до 8.00 часова. Припрема за такмичење од 8.00 до 9.00 часова.

Старт такмичења је од 9.00 и траје до 14.00 часова.

Такмичење је појединачно а пропозиције такмичења ће сваки учесник добити при регистровању за такмичење.

Од 14.00 до 15.00 часова је мерење улова, а у 15.00 часова је свечани ручак са проглашењем победника и доделом награда.

Котизација по такмичару је укинута одлуком организатора манифестације. Сваки такмичар има обезбеђен доручак, флашу воде, ручак, бон за два бесплатна пића и такмичарску мајицу.

Гурманијада:

Учешће је бесплатно, организатор обезбеђује дрва за котлић, а материјал за котлић обезбеђује учесник у такмичењу.

Такмичење је екипно. Екипа званично броји три члана.

Такмичење ће се одржати у три категорије:

1- кување рибље чорбе,

2- кување чорбастог пасуља и

3- кување гулаша на ловачки начин.

Пријаве екипа и извлачење бројева предвиђено је између 9.00 и 10.00 часова.

Такмичење почиње у 10.00 и траје до 13.00 часова.

У 14.00 часова је проглашење победника и додела награда (прва, друга и трећа) по категоријама.

У културно – уметничком делу програма посетиоце очекује изложба књига за децу и одрасле, изложба слика са малозворничке ликовне колоније, креативна дечја радионица – писање и цртање на тему „Дрина у срцу”, наступ фолклорне секције Библиотеке ,,17. септембар”, чланова Удружења „Мина и Андреј” и традиционалне спортске игре.

Најављујући атрактиван садржај и ново дружење за памћење, из локалне самоуправе и Туристичке организације и овог пута упутили су позив посетиоцима да дођу на манифестацију у што већем броју и уживају поред реке Дрине.

„Скобаљијада и гурманијада” је манифестација чији покровитељ је дванаесту годину заредом општина Мали Зворник, а промоцију и део послова организације такмичења и културно-уметничког програма обављају Туристичка организација општине Мали Зворник, потом: Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро”, Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, Ловачко удружење „Црни врх”, Библиотека „17. септембар”, Удружења „Мина и Андреј”, „Удружење жена Малог Зворника”, Удружење жена „Незаборав” и ЈКП „Дрина” Мали Зворник, уз подршку бројних дародаваца, фирми и појединаца.

Фото: Мали Зворник инфо.

Д.В.К.

Share