Одличан учинак наших одбојкашица у Другој лиги Србије – група Центар

Ове сезоне Одбојкашки клуб „Мали Зворникˮ такмичи се пионирском селекцијом у Регионалној лиги и сениорском селекцијом у Другој лиги Србије – група Центар. Наше одбојкашице су се, после четири године одсуства, тријумфално вратиле у Другу лигу. Након 18 кола такмичења, биле су првопласирана екипа регионалне Мачванско – Колубарске лиге, у сезони 2020/2021, са 42 бода из 15 утакмица, остварених 14 победа и забележеним једним јединим поразом од 3:2 у 13. колу такмичења.

Првенство се, уобичајено, одржава од октобра до априла. Наше шампионке региона, у сезони 2021/2022, одмериће енергију младости, своје умеће, до сада стечено знање и савладане вештине, са још 11 тимова: „Пролетерˮ – Лозница, „Шумадијаˮ – Аранђеловац, „Блок аутˮ – Београд, „Рибницаˮ – Мионица, „Шабац – 015ˮ – Шабац, „Слога 2016ˮ – Баточина, „Авалаˮ – Београд, „Лаки стар (Lucky star)ˮ – Београд, „Смеч СВˮ – Свилајнац, „Лазаревацˮ – Лазаревац и „Млади радникˮ – Пожаревац.

До сада су победиле тим Блок аут (3:2), биле су боље од Пролетера (3:1), а убедљиво су победиле екипу Слога 2016 (3:0). Једини пораз доживеле су гостујући у Аранђеловцу. Екипа домаћина Шумадија савладала их је резултатом 3:0. Досадашњом пруженом игром пласиране су на четврто место табеле, са осам (8) бодова и сет разликом од 9:6. Наредну утакмицу, петог кола, требале су одиграти у Малом Зворнику против екипе Рибнице из Мионице, али се због оштећења прозора у нашој спортској сали још увек не зна да ли ћемо бити домаћини.

„За разлику од прошле сезоне у екипи имамо поред играчица из наше Средње школе и две искусније одбојкашице – Ану Ковачевић и Кристину Спасеновић. Истакао бих да ниједна играчица нема финансијску надокнаду. Свака од њих игра одбојку из чисте љубави према овом спорту и према клубу који представља Мали Зворник.
Добро смо  стартовали у вишем рангу, те од четири утакмице имамо три побједе и надамо се да ћемо тако и наставити, како бисмо се изборили на крају сезоне за опстанак у овој лиги. Сплетом околности, после ове сезоне, гаси се Прва Б лига и много екипа ће се такмичити у Другој лиги, а самим тим више екипа ће прећи у нижи ранг такмичења.
Надамо се да ће резултати ове сјајне дјеце бити озбиљно схваћени и вредновани у нашем граду као што су добро рангиране и цјењене у цијелој државиˮ, нагласио је тренер женског одбојкашког клуба „Мали Зворник” Зоран Грбић.

Извори: Мали Зворник инфо / Одбојкашки клуб Мали Зворник / СрбијаСпорт

Фото: ЖОК „Мали Зворникˮ

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Архива: Медијски пројекат Спортски мозаик – Повратак на терен

Нова опрема за наше сениорке подстрек за бољи пласман у вишем рангу одбојкашког првенства

 

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share