Локална самоуправа омогућава уредно функционисање Дома здравља у Малом Зворнику током ванредног стања

Локална самоуправа омогућава уредно функционисање Дома здравља у Малом Зворнику током ванредног стања

Председник општине Мали Зворник и командант општинског Штаба за ванредне ситуације Зоран Јевтић посетио је Дом здравља у Малом Зворнику и запосленима у овој здравственој установи уручио 20 заштитних визира.

У разговору са директорком Дома здравља Валентином Ристић, Јевтић је размотрио актуелну епидемиолошку ситуацију на територији локалне заједнице, при чему је закључено да, захваљујући стриктном поштовању мера које је Влада Републике Србије увела ради спречавања ширења вируса Корона, на територији малозворничке општине још увек нема заражених и оболелих од Ковида – 19.

Председник општине Мали Зворник рекао је да локална самоуправа чини све што може да омогући уредно функционисање Дома здравља за време ванредног стања и да ће тако радити и даље.

Он је захвалио запосленима у овој здравственој установи, лекарима, медицинским сестрама и осталом особљу, на досадашњем посвећеном раду, током ванредног стања.

Према речима директорке малозворничког Дома здравља, дневно се овој установи обрати двоје или троје пацијената који имају повишену телесну температуру, али се сваки пут до сада испоставило да је реч о температури која, на срећу, није последица инфекције вирусом Корона.

Она је навела да такве пацијенте лекари прегледају у одвојеном, посебно опремљеном простору, такозваној Ковид амбуланти, коју је Дом здравља уредио уз подршку локалне самоуправе.

Да би Ковид амбуланта могла да функционише локална самоуправа финансирала је уређење мокрих чворова, односно одвојених тоалета.

Ристић је навела да је амбуланта опремљена од постојећих техничких средстава и опреме у Дому здравља и да у њој ради медицинско особље запослено у установи. 

Она је навела да општина Мали Зворник током продуженог полицијског сата обезбеђује превоз на посао за запослене у Дому здравља и да је то веома значајан вид подршке локалне самоуправе овој установи. 

Рад Дома здравља током ванредног стања подржали су и локални привредници. 

Предузетник Мирослав Самарџић донирао је установи 60 санитетских одела, које запослени носе приликом изласка на терен, односно транспорта пацијената у болницу у Лозници. 

Михајило Несторовић, власник предузећа „Жарковићи” поклонио је малозворничком Дому Здравља 50 кабаница, док је власник предузећа „Stihl”, Драгослав Николић овој здравственој установи донирао два професионална заштитна визира. 

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Фото: Мали Зворник инфо

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#VanrednoStanje #Covid19 #CoronaVirus

#Corona #ОстаниКодКућe #OstaniKodKuće #SačuvajŽivote

Share