Други дан Видовданског турнира – Мали Зворник 2018.

Други дан Видовданског турнира „Мали Зворник 2018”

Љубитељи аматерског спорта, малог фудбала и сви гледаоци који су у уторак посетили стадион малих спортова у Малом Зворнику имали су прилику да прате нова три сусрета у оквиру друге вечери Видовданског турнира „Мали Зворник 2018”:

У 18.30 суочиле су се екипе „Бет Ин – Спортске кладионице” – Зворник и „Ауто сервис Кабриолет” – Воћњак (група А). Утакмица је завршена нерешеним резултатом 2:2, а права атракција био је енергични Чарли Вили (Ауто сервис Кабриолет), чији темпо је на моменте било тешко пратити оком гледалаца. Голгетери, са по два поготка, су Дарко Ђукановић (Ауто сервис Кабриолет) и Александар Стевић (Бет Ин – Спортске кладионице).

Стрелци:
Дарко Ђукановић (Ауто сервис Кабриолет) 0:1;
Александар Стевић (Бет Ин – Спортске кладионице) 1:1;
Дарко Ђукановић (Ауто сервис Кабриолет) 1:2;
Александар Стевић (Бет Ин – Спортске кладионице) 2:2.

У 19.30 надметале су се екипе ФК „Језеро” – Амајић и „Хотел Ројал Дрина” – Мали Зворник (група Б). Занимљиво је да су током ове динамичне игре два гола постигнута у последњој секунди првог и другог полувремена, непосредно пре звучног сигнала за крај, а прва озбиљнија повреда зглоба на турниру упозорење је младим играчима да, упркос вештини, таленту, енергији и жељи за победом, не изгарају на терену, по цену вишемесечног опоравка и трајних последица по здравље. Победила је екипа Хотел Ројал Дрина, резултатом 4:2.

Стрелци:
Лука Несторовић (ФК Језеро) 1:0;
Бојан Стевановић (Хотел Ројал Дрина) 1:1;
Срђан Дамјановић (Хотел Ројал Дрина) 1:2;
Лука Несторовић (ФК Језеро) 2:2;
Бојан Стевановић (Хотел Ројал Дрина) 2:3;
Бојан Стевановић (Хотел Ројал Дрина) 2:4.

Трећи меч био је на програму у 20.30: „Дрина СНН” – Ауто школа – Мали Зворник и екипа „Трновица” из Трновице (група Б). Динамична, тимска игра и друга победа екипе „Дрина СНН”, а ни противник се до краја није предавао. Резултат 3:0.

Стрелци:
Ђорђе Готовац (Дрина СНН) 1:0;
Жељко Мијаиловић (Дрина СНН) 2:0;
Филип Благојевић (Дрина СНН) 3:0.

У среду је дан паузе када пратимо утакмицу између фудбалских репрезентација Србије и Бразила у Москви на Светском првенству у Русији.

За учешће на Видовданском турниру у малом фудбалу „Мали Зворник 2018” пријавило се осам екипа, из Србије и Републике Српске.

Од понедељка, 25. јуна, под рефлекторима стадиона малих спортова, а уз предиван амбијент природе, шеталишта и реке Дрине, екипе се надмећу десетак дана за новчану награду, која за прво место износи 150.000 динара, док је бонус за другопласирану екипу предвиђен у износу од 30.000 динара.

Посебне награде, пехари и дипломе биће додељене најбољем стрелцу, играчу, голману и младом играчу турнира.

Манифестацију организује Спортски савез „Дрина“, а покровитељ је Општина Мали Зворник.
Бројни спонзори традиционално подржавају „Видовдански турнир” у малом фудбалу:
Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник; „Глосса Центар за немачки језик” – Зворник; Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник; Теквондо клуб „Душан Силни” – Мали Зворник; Подрум пића „Јовановић” – Мали Зворник; „Хотел Роyал Дрина” – Мали Зворник; Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник. Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо.

Прошлогодишњи победник Видовданског турнира у малом фудбалу 2017. била је екипа „Глосса – Центар за њемачки језик” из Зворника. У финалној утакмици, седмодневног такмичења, фудбалери овог тима победили су „Хотел Видиковац” из Зворника, резултатом 7:2.

Линк – Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share