Одбојкашки клуб „Јединство”: Бронза у Сарајеву подстрек за нове одбојкашке успехе у сезони

Одбојкашки клуб (ОК) „Јединство” (мушка екипа), освојила је III место у финалу БХ Телеком „Спортских игара младих”. Игре су одржане у Сарајеву од 9. до 11. августа.

Бојан Бурић, Лука Делић, Томислав Јевтић, Михајло Спасојевић, Стефан Деспотовић, Владимир Самарџић, Немања Јокић, Вук Липовац, Ђорђе Вујановић и Михаило Ивановић, предвођени тренером Зораном Грбићем остварили су завидне резултате на Спортским играма младих БиХ, где наши клубови већ традиционално учествују.

Након 86 дана и такмичења у 34 града и општине, хиљаде пређених километара, више од 44.000 учесника и 19.000 одиграних утакмица, пет дана финала у Сарајеву, затворене су осме БХ Телеком Спортске игре младих. У Сарајево је 7. августа допутовало више од 900 девојчица и дечака из преко 64 града/општине Босне и Херцеговине, како би присуствовало Великом финалном такмичењу осмих БХ Телеком Спортских игара младих. Сарајево је било центар забаве малишана, место за упознавање нових пријатеља и креирање најлепших сећања, а 1.910 финалиста су своје спортско умеће показали на теренима, боривши се за титулу најбољих у десет различитих спортова. Ове године, уручено је 430 медаља које су отпутовале у Тузлу, Бихаћ, Козарску Дубицу, Орашје, Домаљевац, Сарајево, Зворник и Мали Зворник, Брчко, Зеницу, Источно Сарајево, Осијек, Завидовиће, Градишку, Модричу, Градачац, Добој, Горњи Вакуф, Братунац, Доњи Вакуф и Чапљину. Пограничне општине су, јасно је, користиле предност и близину суседа, а није било препрека за учешће на такмичењима у БиХ.

Спортске игре младих основане су у Хрватској пре 22 године, осам година постоје у БиХ, а пет година у Србији. Деца кроз Спортске игре младих стварају бољу будућност у региону. Осме Спортске игре младих одржавају се од 5. маја до 28. августа 2018. године. СИМ-овци имају прилику учествовати у организованим такмичењима и сами формирати своје екипе или се такмичити у појединачним спортовима без обзира на то јесу ли или нису чланови неког спортског или школског клуба.

Амбасадори СИМ су велика имена спорта из региона попут Немање Матића, Луке Модрића, Едина Џека, Предрага Мијатовића и Ивице Осима.

Велико међународно Финале (ВМФ) или регионално финале Плазма Спортских игара младих одржаће се од 22. до 25. августа у Сплиту. Победници државних завршница у Босни и Херцеговини, Хрватској и Србији остварују право за долазак на ВМФ. Датум одржавања такмичења у Сплиту условљен је слободним смештајним капацитетима, с обзиром да је у току туристичке сезоне.

Прошле године похвалили смо пионирску екипу Женског одбојкашког клуба „Мали Зворник”. Наше одбојкашице су 2017. године освојиле бронзану медаљу у Сарајеву и окитиле се одличјем у финалу БХ Телеком „Спортских игара младих”. Још једном су у Сарајеву биле на победничком постољу и то је велики успех до којег није било лако стићи поред 21 екипе из целе БиХ. Подсетимо, екипа одбојкашица из Малог Зворника тријумфовала је на петим „Спортским играма младих” 2015. године, када су у Сарајеву постале прваци БиХ.

Извори: Мали Зворник инфо / Смарт Зворник / Плазма Спортске игре младих / BH Telecom Sportske igre mladih / Klix.ba / Блиц спорт

Фото: ОК „Јединство” / Смарт Зворник / BH Telecom Sportske igre mladih

Прилог: Фото албум – Мали Зворник инфо

Share