Видовдански турнир у малом фудбалу зачетник је летњих спортских садржаја у Малом Зворнику ⚽️

📣 Видовдански турнир у малом фудбалу је најпопуларнија смотра младости и аматерског спорта у Малом Зворнику.

✅ Екипе могу да се пријаве за учешће најкасније до 18. јуна 2023.

🏟 Тог дана је и извлачење парова у ресторану „Стадион” (ФК Јединство), у 10.00 часова.

⚽️ Почетак XXIX видовданског турнира је 19. јуна 2023. године.

🏆 Наградни фонд:

🥇 Прво место 210.000,00 динара;
🥈 Друго место 50.000,00 динара.

📲 Контакт телефон за све информације:

📱 +381 65 430 29 36

🔖 Организатор фудбалског турнира је Спортски савез „Дрина”, а покровитељ Општина Мали Зворник!

🪙 Уплата по екипи је 12.000 динара, а најбоље међу њима очекује и највећи наградни фонд.

🏅 Посебне награде биће додељене најбољем голману, стрелцу, играчу, младом играчу и младом голману. И ове године биће награђени најлепши гол и најлепши потез турнира.

📜 Видовдански турнир у Малом Зворнику одржава се традиционално од 1994. године на игралишту малих спортова, а иницијативу је реализовала тада неформална омладинска организација у Малом Зворнику. Данас су то редовни спонзори овог такмичења.

📝 „Ресторан Славија” најуспешнија је екипа XXVIII видовданског турнира у Малом Зворнику, 2022. године. У регуларном току исцрпљујућег дуела, екипе „Ресторан Славија” и „Аграр Веселиновић” Прњавор играле су нерешено 2:2, на полувремену 1:1, а победник је био познат након извођења пенала.

Екипа „Ресторан Славија” поновила је свој успех из 2019. године на Видовданском турниру у Малом Зворнику, на идентичан начин, а претпрошле године били су другопласирани на нашем турниру. Победнички тим је, бољим извођењем пенала, постигао пет голова са беле тачке и два гола у регуларном току утакмице. „Аграр Веселиновић” је до пете серије постигао четири гола из пенала и два поготка у финалној утакмици. Коначни резултат био је 7:6.

Победнички пехар Видовданског турнира 2021. године, након принудне паузе због пандемије изазване корона вирусом, припао је ФК „Јединство” Мали Зворник – „Лацин” Липолист. Финалну утакмицу играли су најбољи и најуспешнији, пред препуним трибинама, на игралишту малих спортова. Трофеј XXVII видовданског турнира припао је, након 50 минута игре, победничком тиму ФК „Јединство” Мали Зворник – „Лацин” Липолист, првопласираном у квалификационој групи Б. Резултат финала је 6:3 (3:1). Другопласирана екипа турнира је Ресторан „Славија Плејрум” Зворник, претходно најуспешнији тим квалификационе групе А.

Екипе Ресторан „Славија” – Зворник и „Кафе Спорт” – Каракај, из квалификационе групе А, били су финалисти Видовданског турнира 2019. године. Бољим извођењем пенала победник турнира био је тим Ресторан „Славија”, резултатом 3:2. У регуларном току утакмице резултат је био 2:2, а на полувремену 2:1 за „Кафе Спорт” Каракај.

Победник Видовданског турнира у малом фудбалу, Мали Зворник 2018. је екипа „Долина мира” Зворник, која је током финалног сусрета резултатом 1:0 савладала равноправног ривала – „Дрина СНН” ауто-школа Мали Зворник. У јеку Светског првенства у фудбалу – Русија 2018. године било је храбро остати доследан и организовати турнир, а млади и најмлађи суграђани су својим одзивом и редовним посетама помогли да овај напор буде вреднован.

Победник Видовданског турнира у малом фудбалу 2017. била је екипа „Глоса (Glossa) – центар за њемачки језик” из Зворника. У финалној утакмици, седмодневног такмичења, фудбалери овог тима победили су „Хотел Видиковац” из Зворника, резултатом 7:2.

Плакат: Штампарија „Новаковић” Мали Зворник.

Медијска пратња: Мали Зворник инфо

Фото архива: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share