Нурдор тим Мали Зворник обележава Светски дан деце оболеле од рака

У четвртак, 15. фебруара 2018. године, обележава се Светски дан деце оболеле од рака.

Централни догађај, у виду хуманитарне акције и пуштања балона подршке оболелим малишанима,биће организован од 12.00 до 14.00 часова у улици Краља Петра I, код аутобуске станице у Малом Зворнику. 

НУРДОР ће уз пригодне програме и у присуству пријатеља, родитеља и волонтера обележити овај значајан датум и позвати све људе добре воље и компаније да учествују у акцији прикупљања средстава за завршетак изградње новог дечјег хемато – онколошког одељења у Нишу.

Ове године НУРДОР очекује завршетак овог пројекта од националног значаја који ће значајо допринети побољшању услова онколошког лечења деце.

Својим присуством, куповином неке од рукотворина са штанда, помоћи ћете и подржати акцију „И ја се борим“!

Са великим задовољством и поносом, крајем прошле године НУРДОР је отпочео радове на другој фази пројекта – унутрашњи занатски радови и постављање инсталација, и њен завршетак очекује се средином марта месеца 2018. године. Трећа фаза пројекта је опремање објекта за коју је потребно обезбедити још 17 милиона динара.Све информације о изградњи одељења и о прикупљеним средствима доступне су на званичној интернет страници удружења Нурдор Србија.

Осим у Београду, тог дана, хуманитарне акције подршке НУРДОР ће организовати и у: Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Суботици, Краљеву, Параћину, Смедереву, Зрењанину, Шапцу, Смедеревској Паланци, Тополи, Аранђеловцу, Ивањици, Пожаревцу, Ваљеву, Убу, Малом Зворнику, Рековцу, Пријепољу, Кладову, Трстенику, Руми, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Лесковцу, Вршцу, Пироту, Алексинцу, Врању, Жабљу, Лебану, Прокупљу, Новом Пазару, Сурдулици, Бору и Врњачкој Бањи.

НУРДОР већ две године спроводи кампању „И ја се борим“ која има за циљ већу видљивост проблема малигних обољења код деце и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице за ово питање. Кроз кампању подстичемо како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима заједнички олакшавамо храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења.

Корисни линкови:

Нурдор Србија

Нурдор Мали Зворник

Канцеларија за младе Мали Зворник

Архива: Мали Зворник Инфо

Будите део велике НУРДОР породице!

Share