Нови сјај за спортско игралиште у Доњој Трешњици

На предлог мештана месне заједнице Доња Трешњица, општина Мали Зворник обновила је спортски терен у овом селу.

Набављене су и постављене нове мреже за рукоментне голове, четири клупе за седење, канта за смеће и уређена ограда око игралишта.

У оквиру радова, обављено је и фарбање линија на спортском терену, конструкције голова и коша.

Санација игралишта извршена је у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана, а радови су коштали 628.000 динара.

Грађани месне заједнице Доња Трешњице подржали су пројекат учешћем у извођењу радова у вредности од 10 посто.

Током бујичних поплава, 2014. године, које су опустошиле ово сеоско насеље, игралиште је омогућило да хеликоптер за пружање помоћи и решавање ургентних хуманитарних проблема слети и у Доњу Трешњицу.

Нови изглед игралишта: 

Укупно девет различитих активности и радова на територији општине у текућој години обухваћено је пројектом „Мали Зворник по мери грађана, а за ове намене опредељено је укупно 5.200.000 динара, од чега су 4.000.000 динара средства општине, а преосталих 1.200.000 динара донација Владе Швајцарске, која је наведени пројекат подржала кроз Програм реформе пореза на имовину и који општина Мали Зворник, уз подршку Швајцарске агенције за развој (SDC), реализује од 2018. до 2021. године.

Председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да су радове у месним заједницама у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана предложили грађани на позив локалне самоуправе средином протекле године и своје предлоге подржали потписима.

Он је навео да му је веома драго што су грађани показали велико интересовање за учешће у пројекту, да овакав начин рада општина раније није практиковала, али да се испоставио као веома добар и да верује да ће мештани убудуће још активније учествовати у одлучивању о трошењу новца из буџета и унапређењу услова за живот у локалној заједници.

Јавни позив за доделу средстава за реализацију предложених радова спроведен је током августа 2020. године, након чега је комисија општине разматрала приспеле предлоге и изабрала оне који су испунили прописане критеријуме.

Игралиште пре реновирања:

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерије:  Општинска управа општине Мали Зворник – Пројекат „Мали Зворник по мери грађана

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

 

Share