Први Фидер куп окупио двадесет риболоваца у Сакару

Први Фидер риболовни куп у општини Мали Зворник окупио је у недељу, 25. априла, 20 такмичара. Куп је одржан у термину од 9.00 до 13.00 часова. Победник новоустановљеног надметања спортских риболоваца је Саво Глигорић, са освојених 580 грам поена. Другопласирани Зоран Иванишевић остварио је улов од 570 грам поена, а трећепласирани Јован Врачевић освојио је 550 грам поена. Судије овог такмичења били су Славка Илић и Бранко Бошковић.

Након десетомесечне паузе у организацији већих манифестација КСР „Дринско језеро” Мали Зворник је на риболовној стази у Сакару успешно одржао први Фидер куп у историји клуба. Овај трофејни клуб који се потврдио у организацији бројних манифестација званично је основан 1957. године. Тада је припадао Заједници четири клуба „Дрина II”.

Фидер (Feeder) метод је већ дуго времена један од најпопуларнијих начина пецања, у Великој Британији и у већем делу Европе. Код нас ова изузетно ефикасна метода почиње да бива шире прихваћена међу риболовцима. Основу фидер риболова чини хранилица (feeder) која служи као носач хране, али и као својеврсни тег (баласт), који ће штап лако избацити на завидне даљине. Постоји неколико различитих типова хранилица, а у модерном феедер риболову условно разликујемо три основна типа: кавезна хранилица (cage feeder), хранилица која се пуни црвићима (maggot feeder) и метод хранилица (method feeder).

Извори: Мали Зворник инфо / Трофеј / КСР Дринско језеро

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share