Чланица СУБ Обилић – 1389 МЗВ – Сара Ћирковић најбоља боксерка јуниорског Купа нација

У Врбасу је, протеклог викенда, завршен Куп нација за јуниоре и јуниорке у боксу на којем су се такмичили репрезентативци из четири земље, а највише златних медаља освојила је Србија.

Ленту најбоље боксерке понела је Сара Ћирковић, репрезентативац Србије, а то је постала тако што је наступила на државном првенству Србије и освојила га за Спортско удружење за бокс, СУБ „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника. Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

Ринг Центра за физичку културу „Драго Јововић” у Врбасу био је место борби за титуле најбољих младих боксера у оквиру IV Јуниорског купа нација у боксу. За наслове шампиона борили су се репрезентативаци Сједињених Америчких Држава, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. Током четири дана такмичења боксери, али и припаднице нежнијег пола, ратнице племените вештине су одмеравали снаге, да би се на крају у директном ТВ преносу на ТВ Arena Fight стигло до проглашења шампиона. За најбољу репрезентацију проглашена је селекција Србије са 11 златних, 12 сребрних и 7 бронзаних медаља. Другопласирана је селекција Сједињених Америчких Држава са две златне медаље. Северна Македонија је освојила једну златну, две сребрне и три бронзане, а репрезентација Босне и Херцеговине једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Ленту најбоље боксерке је понела Сара Ћирковић, за најбољег боксера проглашен је Растко Симић, најборбенији пар чине Ђовани Јерковић (БиХ) – Урош Милошевић (СРБ), најбољи техничар је Матеја Петровски (СРБ), најбољи страни боксер је Американац Lugo Eliah, најбољи судија је Бранислав Дамњановски.

Услед ограничених могућности кретања, своје учешће морале су да откажу поједине репрезентације. Јуниорски куп нација 2019. обележило је присуство чак 25 репрезентација са четири континента, што ове године није био случај услед свима познатих разлога због пандмије вируса корона који се обрушио на целу планету. Турнир је отворио Срђан Станић, члан Општинског већа за спорт и омладину општине Врбас, а у име Боксерског савеза и Организационог одбора, турнира учеснике је поздравио Јовица Панић. Упркос томе што је забележен мањи број такмичара и селекција, важнија је чињеница да није прекинут континуитет одржавања турнира и да, уз спортско понашање и фер плеј, опстаје пламен племените вештине, истичу организатори из Боксерског савеза Србије.

„Ово је јако значајан меч, јер је пред нама Европско првенство и циљ је и био кроз овај турнир проверити форму. А посебно ми је драго, јер је финални меч заиста био тежак и сигуран сам да ће допринети припремама. Противница је била Драгана Јовановић, такође репрезентативка Србије, која је на овогодишњем првенству Србије проглашена за најбољу боксерку. Сара иначе боксује и на ЕП ће наступити у категорији лакшој од ове у којој се надметала у „Купу нација”, па самим тим овај успех добија још више на значају”, нагласио је Сарин тренер Мирко Ждрало.

Извори: Боксерски савез Србије / СУБ „Обилић Мали Зворник / Мали Зворник инфо

Фото: Боксерски савез Србије / Приватна архива

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

 
Share