Незаборав на манифестацији Тканица од злата, игре и заната у Бијељини

Промовишући овогодишњи пројекат „Азбучник природе”, 8. септембра у Семберији, Удружење жена „Незаборав” прихватило је позив сарадника, пријатеља и организатора манифестације „Тканица од злата, игре и заната”, представивши још једном нашу општину у најбољем издању.

🧵🪡🧶🪢

Чланица удружења Јелисавка Радић изложила је своје ручне радове у поентлес техници, од 6. септембра, а Драгица Вучетић, Цица Николић, Ана Миу Стаменковић и Милкица Крстић учествовале су на врло запаженој ревији народних ношњи, у петак, 8. септембра.

„Ово је потпуно нова манифестација, која има за циљ да скрене пажњу на значај очувања богате културне баштине наших простора, домаће хране и старих заната”, изјавила је Цвија Крајишник, организатор манифестације, у обраћању јавности.

У фокусу су занати, мада је први дан био више посвећен храни, а припремљени су и наградни фондови за категорије „Домаћинска трпеза”, „Најљепши славски колач” и „Коло за медаљу”.

„Желимо да предочимо младима колико богату културну баштину имамо и да, уколико се потрудимо, заиста можемо да је сачувамо”, навела је Крајишникова.

„Стари занати су наше нематеријално насљеђе, богатство које имамо, а лагано га губимо.

Рукотоворине су изузетно цијењене у иностранству па многи у томе виде шансу за допунски приход у свом домаћинству па све више младих жена жели да научи да тка, хекла, везе.”

Манифестација „Тканица од злата игре и заната“ затвара се промоцијом традиционалног календара, те завршним такмичарским делом у категорији „Коло за медаљу”. Трајаће од 5. до 23. септембра.

💻 Извори: Удружење Незаборав / БН РТВ / Инфо Бијељина / НТВ Арена Бијељина

📷 Фото: Организатори манифестације / Цвија Крајишник / Виолета Крајишник/ Етно-група Богојављенска Ноћ

📷 Фото галерија: Удружење жена „Незаборав”

Пројекат „Азбучник природе” финансиран је из буџета општине Мали Зворник. Део је подршке локалне самоуправе програмима удружења, односно организација цивилног друштва. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share