Канцеларија за грађане: Интензивиране медијске активности ОО СНС у Малом Зворнику

У Канцеларији за грађане ОО СНС Мали Зворник, у петак 18. новембра, уприличени су пријем за суграђане и конференција за новинаре, у времену од 10.00 до 12.00 часова.

Општински одбор Српске напредне странке, информисао је присутне представника медија да ће, у својству председника Општинског одбора, Зоран Јевтић бити доступан грађанима, симпатизерима и члановима у канцеларији странке сваког радног дана, у термину од 9.30 до 10.00.

Канцеларија за грађане ОО СНС Мали Зворник отворена је свакодневно за питања, молбе и захтеве суграђана упућене локалним страначким функционерима, док је петком, у оквиру пријема за грађане, предвиђен разговор на теме из делокруга рада локалних институција и установа.

Сви суграђани могу се најавити у згради Општинске управе за пријем код председника општине. Предвиђено је да се ови разговори одвијају понедељком, у времену од 11.00 до 13.00 часова. У случају одсуства или спречености председника, заступаће га један од најближих сарадника и челника локалне самоуправе.

Током данашње конференције за представнике медија Општински одбор Српске напредне странке усресредио се на рад Основне школе „Браћа Рибар” Доња Борина

Учесници овог излагања били су: Љиљана Јекић, члан ОО СНС Мали Зворник и директорка ОШ „Браћа Рибар”, Драгана Ћирковић – Милошевић, секретар школе и чланица Месног одбора СНС у Доњем Насељу, Светлана Тадић – наставник разредне наставе и одборница Скупштине општине Мали Зворник и Љиљана Ристановић, модератор и чланица Савета за информисање ОО СНС.

„Општински одбор Српске напредне странке Мали Зворник настоји да својим деловањем допринесе побољшању услова за образовање у школама на подручју малозворничке општине, подржавајући пројекте локалне самоуправе усмерене на унапређење функционисања образовних установа.

Одговорно тврдимо да је у протеклих осам година, у односу на период пре него што је Српска напредна странка преузела одговорност за функционисање општине Мали Зворник, остварен изузетан напредак у овој области, кроз улагања у реновирање и обнову школских зграда, побољшање енергетске ефикасности у објектима, набавку неопходних средстава за учење, обнову школских игралишта и набавку спортских реквизита, усавршавање наставног кадра, те укључивање ученика и наставника у ваннаставне активности и пројекте који обезбеђују додатна знања и ресурсе за квалитетнији рад.

Важан резултат политике коју водимо по питању школства и приступа у раду којим тежимо да изједначимо услове за образовање на селу и у урбаном делу општине, је жеља све већег броја младих да остану да живе у сеоским месним заједницама.

Међу основним школама у општини Мали Зворник у којима се поменути ефекти најбоље уочавају је Основна школа „Браћа Рибар” из Доње Борине и издвојено одељење у Брасини који имају одговарајуће, савремене услове за рад, изузетне пратеће садржаје и одличне резултате ђака у учењу.

Будући да су оба школска објекта у протеклих неколико година у великој мери обновљена, током летњег распуста није било потребе за већим улагањима, изузев у одржавање зграде школе и школског дворишта, те набавку огрева за зиму.

У намери да ученицима приушти безбеднији боравак у школи, локална самоуправа финансирала је недавно увођење паник расвете у згради школе, која се активира у случају нестанка електричне енергије.

Основну школу „Браћа Рибар” у школској 2022/2023 години похађа 140 ученика. Занимљиво је и да су наставу похађали ученици који су се привремено доселили из Русије, Украјине и из Казахстана.

Уз подршку Српске напредне странке, локална самоуправа и ове године обезбедила је бесплатан превоз у школу за све ученике и бесплатне уџбенике за ученике првог разреда.

Општински одбор СНС-а изборио се да боринска основна школа уведе „Једносменски рад”, који деци омогућава продужени боравак у матичној школи, уз квалитетне едукативне садржаје, у оквиру којих ученици, кроз слободне активности, могу да сазнају и уче у областима које нису обухваћене редовном наставом, као и да раде домаће задатке.

У оквиру Једносменске наставе, која је уведена са идејом да деца квалитетније проводе слободно време, ученици креирају школски електронски часопис, уче калиграфију, историју свог краја, о финансијама, цртају и пишу на различите теме и учествују у многим другим едукативним садржајима.

Овакав вид додатне наставе у основној школи у Доњој Борини успешно функционише већ четири године, у оквиру пројекта Министарства просвете Републике Србије, које је, међу 204 изабране школе у Србији, обухваћене овим пројектом, уврстило боринску основну школу.

Општина Мали Зворник, уз подршку Општинског одбора СНС-а, обезбеђује оброке за децу у продуженом боравку.

Запосленима у ОШ „Браћа Рибар” локална самоуправа обезбедила је континуирано стручно усавршавање, захваљујући чему ова образовна установа има оспособљен и врло квалитетан наставни кадар, а Министарство просвете је добрим планирањем и прерасподелом кадрова омогућило да ова школа буде без технолошког вишка.

Одговарајући услови, уз стручан и тимски рад запослених, допринели су изузетном општем успеху ученика ове школе и добрим резултатима на међуопштинским, окружним и републичким такмичењима, као и у ваннаставним активностима”, истакла је директор Љиљана Јекић током излагања.

Извори: ОО СНС Мали Зворник / Мали Зворник инфо

Фото: Мали Зворник инфо

Share