Мачванска окружна лига: Буђење Јединства и Рудара у финишу јесењег дела првенства

Јединство и Рудар прославили победе у финишу полусезоне

На задовољство публике, наши представници остварили су победе у самом финишу полусезоне, суочивши се са равноправним противницима које су надмашили у позну јесен, када су, због обилних новембарских киша, знатно лошији услови на терену за обе стране.

И поред евидентног неуспеха у јесењем делу такмичења у Мачванској окружној лиги, највишем рангу такмичења у коме наступају клубови са територије општине Мали Зворник, створени су добри предуслови да у наставку сезоне напредују ка средини табеле.

ФК Јединство (Мали Зворник) 2 : 0 ФК Гучево 1929. (Бања Ковиљача), 20. новембра у 13.00.
ФК Рудар (Брасина) 8 : 3 ФК Мајур, 19. новембра у 13.00 часова. На полувремену 3:1.

Противник Јединства у последњем колу полусезоне био је и директни ривал мотивисан за пласман до 8. места. Након пораза у Малом Зворнику, сада су 12. на табели, Прошле недеље су постигли један успех победивши на домаћем терену ФК Дрина (Љубовија) резултатом 3:1.

Учинак ФК Гучево 1929. је 18 бодова, из пет победа и три ремија. Доживели су седам пораза. Гол разлика им је 31:30 (+1).

Након XV кола, последњег у јесењем делу првенства, Јединство бележи повратак на 10. место, а донедавно су били на незавидној 14. позицији. Наш клуб има 19 бодова, шест победа, један реми и осам пораза, уз гол разлику 28:28 (0). У тренутном односу снага пласман на 10. позицију је и најповољнији исход, пре зимске паузе.

Фудбалери Рудара имали су хипотетичку шансу да победом над Мајуром, клубом који је задржао претпоследње место на табели, напредују до 12. места. Рудару су, свакако, била неопходна та три освојена бода, како би после предаха консолидовани наступили у пролећном делу првенства.

Рудар је, са 17 бодова, сада пласиран на 14. месту. Првотимци екипе из Брасине остварили су пет победа у полусезони, а освојена су и два бода захваљујући нерешеним исходима, уз осам пораза. Гол разлика је значајно побољшана након овонедељне победе, са 29:32 (-3) на 37:35 (+2).

Будући да је, незнатно успешнији клуб, ФК Видојевица (Лешница) играо у Бадовинцима, било је нереално очекивати да ће пропустити шансу да победе ФК Дрина високим резултатом и тиме побољшају своју гол разлику и пласман. Видојевица је победила са 5:1, а упркос чињеници да су доживели девет пораза, занимљиво је нису играли ниједну утакмицу са нерешеним исходом, те им је 18 бодова из шест победа било довољно за пласман на 13. место које су прижељикивали и првотимци Брасине у овом делу првенства. Гол разлика ФК Видојевица је 21:33 (-12). Јасно је и да су имали мало више спортске среће од Рудара, у последња два кола јесење полусезоне.

ФК Хајдук Станко из Црне Баре, са 33 бода, десет победа, три ремија и изузетном гол разликом од 39:6 (+33) заслужено је првопласирани клуб на табели. У XIV колу доживели су и први пораз у полусезони, изгубивши утакмицу у Дубљу од другопласираног супарничког тима Млади Борац, резултатом 1:0. Ако је тај пораз био плод замора и одмеравања снага са квалитетном екипом на врху табеле, верујемо да је губитак бодова у XV колу на домаћем терену био неочекиван, барем за публику. Фудбалски клуб Карађорђе (Мишар) победио их је резултатом 2:1, доказавши да успеси у последња три кола јесењег дела првенства нису случајност и да је та екипа остварила значајан помак, са 12. на 8. позицију.

Потпуни колапс у овој полусезони доживели су првотимци ФК Дрина из Бадовинаца, са 15 пораза, без освојених бодова, уз гол разлику од 12:119 (-107).

Од 2010. године до данас, првотимци Јединства су се током седам сезона у Међуопштинској лиги Јадар надметали за пласман у виши ранг такмичења и пет сезона играли у Мачванској окружној лиги. Најбољи учинак, до сада, остварили су 2014. године, заузевши осму позицију на табели.

У периоду од 2008. до 2011. године, Рудар се такмичио у Међуопштинској лиги Јадар, потом су шест сезона провели у Општинској лиги Лозница, од 2011. до 2017. године, када се као првопласирани тим враћају ривалима у Међуопштинску лигу Јадар. Коначно, након три године све квалитетније игре сазревају за виши ранг такмичења и пласман у Мачванску окружну лигу, 2020. године, где су у борби за позиције у врху табеле завршили на четвртом месту. Овај успех су поновили и у сезони 2021/2022, те се надамо да ће превазићи тренутну кризу у пролећном делу првенства.

Извор: SrbijaSport.net

Коментари: Мали Зворник инфо

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Фудбалски клуб „Рудар” Брасина током октобра обележава 70 година постојања

Share