Мирко Ждрало нови је селектор женске боксерске репрезентације Србије свих узраста

Тренер светске и европске шампионке Саре Ћирковић, оснивач Клуба борилачких спортова „Обилић” и боксерског клуба из Зворника и Малог Зворника, Мирко Ждрало, изабран је за селектора свих женских боксерских селекција Србије.

Ждрали ово неће бити први пут да буде на челу женске боксерске репрезентације Србије, први пут као тренер водио је женску јуниорску репрезентацију Србије на Европском првенству (Софија – Бугарска) 2020. године где су наше репрезентативке тада освојиле три сребрне медаље. Након овог великог резултата Ждрало је изабран за селектора млађих селекција женске боксерске репрезентације Србије. На овој функицији је провео две године и као селектор освојио шест Европских медаља, а са ове функције се повукао прошле године након што је Сара Ћирковић освојила Европско првенство, и пехар за најбољу боксерку Европе, како би посветио довољно времена Сари као њен лични тренер у припремама за Светско првенство што се испоставило као исправно јер је Сара постала светски шампион у новембру прошле године.

Мирко је проглашен за „Златног тренера” по избору боксерског савеза Србије за 2022. годину, а поред Саре, јуниор боксерског клуба „Обилић” из Малог Зворника (Спортског удружења за бокс Обилић – 1389 МЗВ), Срђан Томић, који такође наступа за репрезентацију Србије освојио је бронзану медаљу на првенству Европе у прошлој години. Ждрало је у овој години водио сениорску женску репрезентацију Србије као тренер на Европским играма гдје је наша Наталија Шадрина освојила сребрну медаљу и тим резултатом се пласирала на Олимпијске игре.

„Велика ми је част, обавеза и одговорност стати на чело женске репрезентације Србије и свакако да ћу дати све од себе да оправдам поверење које ми је указано. Драго ми је што видим све више девојчица у боксерским салама широм Србије и Републике Српске и знам да је великим делом на то утицао и резултат Саре Ћирковић па ме то додатно радује. Већ дуже време разговарам са председником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровчанином и сложили смо се у томе да женски бокс у Србији има велики потенцијал. Управни одбор БСС као и председник Боровчанин показали су одлучност да се женском боксу у Србији да још више простора за успех и ја као тренер, сада и као селектор желим дати свој максимални допринос овој идеји и залагању савеза”, рекао је нови селектор женске бокс селекције Србије Мирко Ждрало. Овај остварени професионалац, крајем јуна 2022. године, изабран је и за генералног секретара Боксерског савеза Републике Српске.

Промене у БСС

Управни одбор Боксерског савеза Србије прихватио је оставку Иване Милошевић на месту генералног секретара БСС који је поднела из приватних разлога. На место новог генералног секретара БСС Управни одбор БСС именовао је Младена Југовића, док је за директора БСС именован Мане Марчета.

⌨️ Извори: Боксерски савез Србије / Боксерски клуб Обилић ТРБ / Спортско удружење за бокс Обилић – 1389 МЗВ

📷 Фото: Олимпијски комитет Србије / Боксерски савез Србије / БК „Обилић ТРБ” Зворник / СУБ „Обилић – 1389 МЗВ” – Мали Зворник

Д.В.К.

Share