Повољан расплет: Фудбалски клуб Јединство наставља такмичење у Мачванској окружној лиги

Фудбалски клуб Гучево 1929 (Бања Ковиљача) и Фудбалски клуб Јединство (Мали Зворник) повратници су у Мачванску окружну лигу, највиши ранг такмичења у коме наступају клубови са територије општине Мали Зворник.

По завршетку сезоне са лошим пласманом, на 13. месту табеле, неколико изгубљених утакмица службеним резултатом 3:0 (пар-форфе) због одсуства играча, најављена је консолидација тима, уз пуну подршку Спортског савеза Дрина и општине Мали Зворник, како би се обезбедио бољи пласман у предстојећем изазову који наш клуб очекује у суочавању са најбољим клубовима округа.

Након успешне лицитације за попуну округа, ове две екипе дале су најбоље понуде”, саопштио је председник Спортског савеза „Дрина” из Малог Зворника, Александар Андрић.

Он је истакао да је тим ФК „Јединство” консолидован захваљујући подршци локалне самоуправе.

Поводом ове вести, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, рекао је да је локална самоуправа и до сада помагала клубу великим финансијским средствима и да ће то чинити и убудуће, али да успех клуба зависи и од људи који га воде.

„Општина и Спортски савез „Дрина” настојаће да у наредном периоду оснаже руководство клуба укључивањем у његов рад људи који ће радити више и чинити све за добробит клуба”, рекао је Јевтић.

Јавни позив за попуњавање слободних места у Мачванској окружној лиги био је отворен до петка, 04. августа.

Расписан је сходно пропозицијама такмичења Фудбалског савеза Мачванског округа и Одлуке о начину попуњавања слободних места у фудбалским и футсал лигама на нивоу територијалних фудбалских савеза.

Чланови Мачванске окружне лиге, Фудбалски клуб „Дрина” из Љубовије и Фудбалски клуб „Хајдук Станко” из Црне Баре су на јавним позивима расписаним од стране Фудбалског савеза Региона западне Србије, по испуњењу услова, прешли у непосредно виши степен такмичења, у Колубарко-мачванску зону, при чему су у Мачванској окружној лиги остала два упражњена места.

Подсећамо, у финишу сезоне, по завршетку серије од пет изгубљених утакмица, победе у Малом Зворнику над тимом Мајура и последњих неуспеха у Јевремовцу, Липолисту и Бањи Ковиљачи, малозворничко Јединство претрпело је 19 пораза у сезони, а освојило је 29 бодова, уз девет победа и два ремија. Гол разлику им је била 54:68 (-14).

Од XXIII кола, након пораза у мечевима са снажнијим тимовима лиге, били су на 13. су месту табеле. У овом делу сезоне, ослабљени, неретко некомплетни на терену, без много мотивације, фудбалске вештине и спортске среће, нису могли остварити бољи пласман, али је интересантно да нису декласирани, као домаћини, у дуелу са најснажнијим тимом првенства Липолистом (1:2), те се није поновио дебакл који нам је 21. маја приредио Антимон у Зајачи, победивши резултатом 7:0.

Од 2010. године до данас, првотимци Јединства су се током седам сезона у Међуопштинској лиги Јадар надметали за пласман у виши ранг такмичења и шест сезона играли у Мачванској окружној лиги. Најбољи учинак, до сада, остварили су 2014. године, заузевши осму позицију на табели, а у претпрошлој сезони остварили су солидан пласман на девето место.

Окружне лиге су пети ниво лигашких фудбалских такмичења у Србији. Укупно има 30 лига у овом рангу такмичења: 20 окружних, шест подручних (ПФЛ) и пет градских лига. Виши ранг такмичења су Зонске лиге (11 група), а нижи су разне Међуопштинске лиге (52 лига).

💻 Извори: ФСМО / Мали Зворник инфо / Спортски Савез Дрина / Општинска управа општине Мали Зворник / Википедија

📷 Архива портала Мали Зворник инфо / Дарко Јокић – DJI Mini 2 Combo dron

Share