Министар Поповић са представницима општина из Србије и Републике Српске

Поповић: Економија кључна за развој односа Србије и Републике Српске

Министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије, Ненад Поповић, одржао је данас заједнички радни састанак са председником општине Мали Зворник, Зораном Јевтићем, као и два челника из Републике Српске, градоначелником Зворника, Зораном Стевановићем, и начелником општине Осмаци, Љубом Петровићем.

Како је наведено у саопштењу ресорног министарства, они су разговарали о сарадњи и реализацији заједничких развојних пројеката пограничних општина из Србије и Републике Српске.

,,Јачањем институционалних веза, и веза у области економије, културе, науке, оснажујемо нашу заједничку позицију, доприносећи чвршћој интеграцији Срба на овом простору али и очувању укупне стабилности у региону“, рекао је Поповић

Он је посебно нагласио значај прекограничне сарадње између општина у Србији и Републици Српској. „Потребно је јачање економских веза између општина са једне и друге стране Дрине, кроз заједничке инфраструктурне пројекте, као и сарадњу у областима туризма, енергетике, пољопривреде“, рекао је Поповић.

Поповић је истакао да Република Српска никада није имала већу подршку од Србије него данас.

Руководиоци општина Мали Зворник, Осмаци и града Зворника сложили су се да је економска сарадња општина у Србији и Републици Српској приоритет за грађане ових општина и да ће они учинити све што је у надлежности локалних самоуправа да та сарадња буде што ефикаснија и успешнија.

Фото: Министарство за иновацију и технолошки развој

Извори: Бета / Министарство за иновацију и технолошки развој

Новинар – сарадник: Далибор Крстић

Share