Одигране прве три утакмице Видовданског турнира у малом фудбалу

Првог дана турнира, по отварању и представљању екипа гледаоцима, 28. јуна састали су се:

У 19.00, Ресторан Славија Playroom – Независни синдикат полиције. У први мах било је тешко пратити утакмицу, затечени смо динамичном игром и реализованим шутевима. Екипа Славије победила је високом гол разликом 9:4. Највише погодака за победничку екипу постигли су Данијел Ћулум (3) и Александар Илић (2), а најбољи стрелац Независног синдиката полиције је Мирко Димитријевић са два поготка.

У 20.00, Младост – Гранит. Ова игра била је уједначена, уз бројне прекршаје који се након петог фаула санкционишу казненим ударцима са девет метара. Утакмица је окончана нерешеним резултатом, 2:2.

 

У 21.00, Рудар – Bauwin decor. Узбудљива утакмица, равноправних такмаца, у првом полувремену без погодака, али је Рудар имао више спортске среће и у финишу савладао Bauwin decor резултатом 2:1.

Током XXVII видовданског турнира снаге ће одмерити 11 екипа, распоређених у две квалификационе групе:

Група А:

Ресторан Славија Playroom – Зворник;

ФК Младост – Доња Борина;

ФК Гранит – Радаљ;

Независни синдикат полиције – Мали Зворник;

Хотел Ројал Дрина – Мали Зворник. 

Група Б:

ФК Јединство Мали Зворник – Лацин Липолист;

Пекара Жарковићи – Лозница;

ФК Рудар – Брасина;

Bauwin decor – Зворник – Брасина.

Хотел Видиковац – Зворник

Дискотека БМ – Тршић.

Судијски пар: Славољуб Цветковић и Предраг Дишић.

У уторак, 29. јула,  Другог дана традиционалног такмичења у малом фудбалу планиране су четири утакмице:

У 18.30 састаће се Јединство и Рудар (Група Б);

Од 19.30 играју Bauwin decor и Пекара Жарковићи (група Б);

У 20.30 састаће се Гранит – Независни синдикат полиције (група А);

Од 21.30 играће Младост – Хотел Ројал Дрина (група А).

Видовдански турнир у малом фудбалу се у Малом Зворнику одржава дуже од четврт века, од 1994. године, а иницијативу је реализовала тада неформална омладинска организација у Малом Зворнику.

Манифестацију од оснивања организује Спортски савез Дрина, а покровитељ је Општина Мали Зворник. Ових дана Спортски савез Дрина, уз подршку сарадника Игора Петковића, Љубише Радовића и ЈКП „Дрина” омогућили су кречење кућица и уређене клупе за резервне играче. Постављене су нове мреже на голове, опран целокупан терен и набављене су нове лопте за мали фудбал.

Уплата по екипи износила је 10.000 динара, а најбоље међу њима очекује до сада највећи наградни фонд. Првопласирана екипа освојиће 210.000,00 динара; а другопласирана 50.000 динара. Посебне награде предвиђене су за најбољег голмана, стрелца, играча и младог играча.

Бројни спонзори подржавају „Видовдански турнир” у малом фудбалу.

Генерални спонзор такмичења је „Енерготехника Јужна Бачка” из Новог Сада.  Основана 1958. године, више од пола века успешно пружа услуге изградње и одржавања електроенергетских постројења свих напонских нивоа, производње енергије и опреме за стране и домаће клијенте. Од јула 2010.године компанија је употпуности у приватном власништву и представља један од позитивних примера приватизације у Србији.

Спонзори турнира у 2021. години су: Апотеке „Здравље” Мали Зворник – Јово Роган; „TeoTeo Fashion Барбоса” – Зворник, Бутик „Теодора” – Мали Зворник; Предузетничка радња за припремање докумената и специјализовану канцеларијску подршку ТОП-СМ Мали Зворник, Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник; Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник; Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник; Стоматолошка ординација др Владић; Ауто-школа „ЕРМ”; „Good Food” (cash&carry) супермаркет – Зворник; Кафе „Кул” (Cool) – Мали Зворник; Четири СМ – Сакар; Савет за младе општине Мали Зворник и Дом културе у Малом Зворнику.

Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо, где можете прочитати све спортске извештаје са турнира.

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

 

Share