Коначни пласман нашег трофејног клуба: Повратак ЖОК Мали Зворник на четврто место табеле у финишу сезоне

Женски одбојкашки клуб Мали Зворник победом и високим пласманом окончао сезону у Другој лиги Србије – група Центар. Спортска срећа била је на страни наших сениорки у околностима које нису зависиле само од њиховог учинка.

ЖОК „Мали Зворник” – ОК „Шабац 015” 3:1

Остваривши 14 победа и осам пораза, наше одбојкашице освојиле су 41 бод, уз сет разлику од 47:35 (+12).

У последњем XXII колу угостила нас је екипа ОК „Шабац 015”, донедавно „Парк – 015ˮ Шабац, која је првенство завршила на 11. месту, као претпоследња на табели, са учинком од 10 бодова, три победе и 19 пораза током сезоне, те сет разликом од 19:60 (-41).

У завршници сезоне није било опуштања и повода да се било који противник потцени. Пре непуних месец дана, у среду 16. марта, наше сениорке су одиграле заосталу утакмицу XI кола против ОК „Шабац 015” и победиле су их резултатом 3:0 у Малом Зворнику, када су гошће допутовале у ослабљеном саставу.

Пласман нашег трофејног клуба зависио је и од недељне утакмице у Београду, где су се у последњем колу сезоне суочили ЖОК „Авала” и „Блок аут”, до тог дана четвртопласирана и седмопласирана екипа на табели.

Пораз „Авале” од 1:3 омогућио нам је повратак на четврто место табеле, што је у финишу сезоне и коначни пласман.

Пласман у врху табеле је предуслов за опстанак у лиги и каснији улазак у виши ранг, због промена у организацији лигашког такмичења које се очекују почетком наредне сезоне.

„Губили смо 1:0 у сетовима и преокренули резултат на 3:1. Млада и перспективна екипа нам се супроставила на прави начин и богами намучиле су нас прописно, да бисмо успјешно завршили ову сезону. Наша лига је готова, а сезона у Првој Б лиги Србије се завршава следећег викенда. Потом, за опстанак у лиги зависимо од тога колико екипа испада у нашу групу из Прве Б лиге. То зна само Одбојкашки савез Србије и када званично објаве своју одлуку знаћемо сви”, казао је, са нескривеним поносом Зоран Грбић, тренер наше одбојкашке екипе сениорки.

Првенство у Другој лиги – Центар се, уобичајено, одржава од средине октобра до средине априла. Наше одбојкашице, прошлогодишње шампионке региона, у сезони 2021/2022, одмериле су енергију младости, своје умеће, до сада стечено знање и савладане вештине, са још 11 тимова: „Пролетерˮ – Лозница, „Шумадијаˮ – Аранђеловац, „Блок аутˮ – Београд, „Рибницаˮ – Мионица, „Шабац (Парк) 015ˮ – Шабац, „Слога 2016ˮ – Баточина, „Авалаˮ – Београд, „Лаки стар (Lucky star)ˮ – Београд, „Смеч СВˮ -Свилајнац, „Лазаревацˮ – Лазаревац и „Млади радникˮ – Пожаревац. 

Три првопласирене екипе су Лазаревац, Шумадија и Рибница. 

Одбојкашице: Друга лига – Центар

Извори: Мали Зворник инфо / Одбојкашки клуб Мали Зворник / СрбијаСпорт

Насловна фотографија: Архива ЖОК „Мали Зворникˮ 🏐

Архива текстова: Мали Зворник инфо

Публика је највернији савезник наших трофејних одбојкашица у финишу сезоне

Д.В.К.

Share