Мали Зворник добио туристичку сигнализацију

Табле са натписима које посетиоце обавештавају о туристичким локалитетима на територији Малог Зворника истакнуте су на више локација на подручју општине. Туристичка сигнализација постављена је видно, поред саобраћајница и туристе прецизно усмерава ка објектима које могу да посете.

Намештено је укупно 13 табли, у непосредној близини Зворничког језера и Хидроелектране „Зворник“, код Подземног града Карађорђевића и моста краља Александра I Карађорђевића, ка Радаљској Бањи и другим локалитетима.

Израда туристичке сигнализације у Малом Зворнику коштала је око 3 милиона динара, а обављена је у оквиру пројекта који Министарство трговине и туризма Републике Србије спроводи у сарадњи са Туристичком организацијом регије Западна Србија из Ужица и предузећем „Путеви Србије“, које је извођач радова.

Обележавање археолошког локалитета „Орловине“ биће обављено накнадно, када буде завршено његово уређење и буде спреман за посетиоце.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, постављање туристичке сигнализације у Малом Зворнику обављено је по први пут и веома је значајно за развој туризма ове општине, посебно транзитног.

Љиљана Ристановић

Share