Пратећи садржаји: Десета Гурманијада и скобаљијада

Ове године, као и претходних, у оквиру манифестације Гурманијада и скобаљијада 2020. библиотека „17. септембар” уприличила је креативну дечју радионицу, за најмлађе посетиоце, децу до 11 година, у оквиру које су малишани сликали и писали на задате теме, најчешће везане за риболов, реку Дрину и њену околину.


Кловн Џоника и кловница Наца, забављали су малишане у склопу јубиларне манифестације „Скобаљијада и гурманијада 2020”, од 11 до 14 часова на шеталишту поред Дрине. Наши најмлађи суграђани уживали су у вештини гостујућег пара. Имали су прилику да виде: facepainting (цртање по лицу) , фигуре од балона, балоне од сапунице, музичке игре, кореографије и разне друге игрице за најмлађе.

Фолклорна секција библиотеке „17. септембар” и певачка група „Незаборав” наступиле су у културно-уметничком делу програма.

Промовишући женско предузетништво, Удружење жена „Незаборав” учествовало је, традиционално, 13. јуна, током X гурманијаде и скобаљијаде, продајном изложбом чајева, напитака, препарата од лековитог биља, рукотворина из домаће радиности, предмета израђених у декупаж техници, народне ношње, ручно рађених сапуна са додатком пустоване вуне, изложбом цвећа и икебана.

Овом приликом, око 11.00 часова, уприличена је радионица којој су присуствовали сви заинтересовани посетиоци јубиларне манифестације „Скобаљијада и гурманијада”. У понуди су били чајеви и бројни напици, гастрономски специјалитети, а у сарадњи са Драгицом Јанковић, која је Бахов практичар, на изложбено-продајном штанду могли сте погледати оно што нам нуди природа на дар, тинктуре од биља из Подгорине, дивље и дивне, обасјане Сунцем и умивене росом. Намирисане жубором потока… Назив радионице, коју је организовала гастросекција Удружења жена „Незаборав” је: „Природа у служби здравља”.

Д.В.К.

 
Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.
 
#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ
 
#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB
 
#Covid19 #Corona #Sačuvajživote
Share