Наставак реновирања објеката и терена Фудбалског клуба Јединство

Према речима генералног секретара Спортског савеза „Дрина” Мали Зворник Александра Андрића, професора физичког васпитања, референтни савез на територији општине Мали Зворник, задужен за координацију рада свих спортских клубова, наставља са улагањима у најзначајније спортске објекте, како у седишту општине, тако и у сеоским насељима.

„Реконструкцију стадиона ФК „Јединство” Мали Зворник започели смо 2016 год. Стадион је био у изузетно лошем стању. За неколико година успели смо многе ствари да решимо. Ових дана, пред почетак нове сезоне, на ред је дошло поправљање и фарбање ограде као и кабине за разглас. Има још доста тога да се уради. Воља је ту и наравно вредна екипа. Хвала Драгољубу Аћимовићу, Банету Глигорићу, Владимиру Вучетићу и свим осталим радним људима који се труде да улепшају и опораве наш вољени стадион”, нагласио је Андрић.

Крајем 2017. године почели су радови на реновирању свлачионица клуба који су у потпуности завршени постављањем клупа, непосредно пред почетак припрема за наставак првенства. Дефинитивно да је ово био најлепши рођендански поклон који је плод сарадње општине Мали Зворник, Спортског Савеза Дрина и управе Фудбалског клуба Јединство. Коначно су створени адекватни услови за организацију тренинга и утакмица за све селекције а поготово за школу фудбала кроз коју пролази више од 100 дечака и неколико девојчица.

Први радови, попут: фарбања рекламних табли, фарбања зидова стадиона, реновирања кућица за резервне играче, те реновирање свлачионица, говоре да је управа клуба била фокусирана и на решавање проблема обнове и унапређења инфраструктуре клуба.

Након реновирања мало се чекало да се роди идеја о улепшавању изгледа трибина који се није мењао од изградње, па све до данас. Након писменог захтева управе клуба за посебни програм, а кроз јавну набавку затим и испоруку, у августу 2018. обезбеђено је 210 столица (плаве боје) које су окитиле Рибарску 1. Наредне, 2019. године трибине је украсила и 121 столица беле боје, те их је сада 331. Спортски савез „Дрина” захваљује се и Драгиши Деспотовићу, бившем фудбалеру  Јединства, настањеном у Аустрији, који је 2018. године, даровао 23 столице (11 белих и 12 плавих) за делегате, тренере и резервне играче.

Фото: Спортски савез Дрина / Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Архива прилога и текстова:

ФК Јединство: Након свлачионица уређене и трибине

ФК Јединство: Реновиране просторије клуба за педесети рођендан

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share