Мађарској у походе: Три злата и два сребра за Теквондо клуб Душан Силни

Чланови Теквондо клуба „Душан Силни”, након периода озбиљних припрема, поново освајају међународна одлична за свој клуб и наше место. 🥇🥈🥇🥈🥇

На престижном такмичењу у Мађарској (XII. Lehel Vezér Open & VI. Nándor Eperjesi Memorial Cup) где је учествовало више од 180 такмичара старијих узраста из шест земаља (Србија, Босна и Херцеговина, Словенија, Словачка, Румунија и Мађарска) заблистали су наши такмичари Новица и Лука Зељић. Организатор овог купа је JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály из града Јасберењ (Jászberény).

„Новица је у дисциплини форме освојио златну медаљу 🥇, а у дисциплини спаринг сребрну медаљу 🥈.

Посебан успех постигао је Лука Зељић, освојивши сребрну медаљу у формама🥈, и златну медаљу 🥇 у борбама. Будући да оваква међународна такмичења у свом програму имају и специјалне технике као дисциплину, Лука је у веома тешкој конкуренцији био златни 🥇 узевши трећу медаљу, а пету за наш клуб. То му је донело пехар, а проглашен је и за најбољег јуниора на турниру.

У улози судије овога пута био је Дејан Лукић. Будући да у иностранству наступамо у оквиру националног тима, још једном смо били део Српске Интернационалне Теквондо Асоцијације (СИТА).  Хвала свима која нас прате и подржавају, посебна захвалност нашем спонзору који нам несебично помаже”, нагласио је тренер Дејан Лукић, носилац црног појаса II дàн.

На регионалним, европским и светским такмичењима, трофејна селекција Теквондо клуба „Душан Силни” најчешће наступа као део „Тима Србија” (International Taekwon-Do Federation (ITF)). Чланови су Спортског савеза „Дрина” и један од клубова оснивача, од 6. јула 2016.

Извори: Теквондо клуб Душан Силни / Теквондо клуб Кондор

Фото: Теквондо клуб Душан Силни / Теквондо клуб Кондор

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Архива портала Мали Зворник инфо: Међународна такмичења Теквондо клуба Душан Силни

Припреме за светско текводно првенство: Новица Зељић донео је бронзано одличје у своје родно место са међународног турнира у Македонији

Share