Културно-уметнички програм и пратећи садржаји XXVI Сомовијаде

„Сомовијада”, „Језерска регата” и „Златни котлић” су неизоставно обележје Малог Зворника. Изузетна су прилика за љубитеље спортског риболова, гурмане, али и поклонике боравка у природи који промовишу туризам, здрав и активни живот. 

Туристичко-спортска и културна манифестација „Дрина је смисао живота”, под покровитељством општине Мали Зворник и у организацији ТООМЗ, одржава се у центру Малог Зворника, на води и обали Зворничког језера последње седмице у месецу јулу.

Током манифестације Библиотека „17. септембар” организује културно-уметнички програм који је прилагођен свим генерацијама посетилаца. За учеснике риболовног такмичења и суграђане, наступ фолклорне секције Библиотеке „17. септембар” млађег и средњег узраста уприличен је 28. јула, од 19.30 часова, на плажи у Сакару.

У програму су учествовали и вокални солиста Драган Лазић и чланови Удружења „Мина и Андреј.”

За најмлађе је одиграна позоришна представа „Сурфи сурф”.

Другог дана трајања, учесници Ликовне колоније Малог Зворника, манифестације са традицијом, која без прекида у организовању траје од 2005. године, дружили су и са посетиоцима „Сомовијаде” и сликали су под отвореним небом, те сте били у прилици да душу и чула нахраните богатим садржајем током викенда на обали прелепог језера.

Библиотека је изложила штанд са најчитанијим насловима и делима завичајних аутора, а уприличена су позоришна представа за најмлађе (Ђоле и Боро), представила нам се мала школа глуме. Одржана је и креативна дечја радионица на тему „Дрина је смисао живота”.

Удружења и занатлије искористили су прилику да учествују у продајној изложби рукотворина и производа домаће радиности.

⌨️ Д.В.К.

📷 Фото галерија: Мали Зворник инфо/ Библиотека „17. септембар”

Културно-уметнички програм XXVI Сомовијаде

Пратећи садржаји манифестације Дрина је смисао живота

 

 

Share