Карате: Вања Николић осваја нове медаље у кадетској конкуренцији

Првенство Карате савеза уже Србије за кадете и јуниоре, у катама и борбама појединачно и екипно, као квалификације за Првенство Србије, одржано је у недељу 2. октобра у Чачку у хали „Младост” – Атеница. Учествовало је 250 такмичара из 44 клуба. Трофејна репрезентативка Србије Вања Николић представљала је Карате клуб „Шампиони са Дрине” у категорији кадеткиње до 61 килограма. У конкуренцији 18 такмичарки, са три победе и једним поразом освојила је III место 🥉  и остварила пласман на првенство Србије.

Руководство Карате клуба „Шампиони са Дрине” честита својој шампионки на новоосвојеној медаљи.


Вањи су након наступа на Купу Србије, одржаног под покровитељством Карате федерације Србије у мају, били потребни време и спортска срећа да се адаптира на такмичења у кадетској конкуренцији. 

Подсећамо, Вања Николић, освојила је бронзано одличје за репрезентацију Србије на првенству Балкана за сениоре и децу одржаном у истарском Поречу, од 15. до 17. октобра 2021. године, у конкуренцији учесница из 10 држава. Наступила је прошле године у саставу државне карате репрезентације у борбама, у категорији У14, до 54 килограма.

Вања Николић је и првак државе у борбама. Освојила је почетком октобра 2021. године у Младеновцу злато на Купу Србије у категорији женске наде, до 54 килограма. На овом престижном такмичењу наступају најбољи, афирмисани и квалификовани такмичари са три региона (Карате савези: Уже Србије, Београда и Војводине).


Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине” од октобра 2021. године организовао је бесплатну карате школу у Малом Зворнику. Тренинге воде репрезентативке Србије Драгана и Бранкица Неговановић, а сви нови полазници и у 2022. години ослобођени су плаћања чланарине.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”.

Извори: КК Шампиони са Дрине / Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина

Насловна фотографија: КК Шампиони Бања Ковиљача

Фото: КК Шампиони са Дрине

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share