Фудбалски клуб „Рудар” Брасина током октобра обележава 70 година постојања

Као најстарији клуб, настао пре оснивања општине Мали Зворник, Фудбалски клуб „Рудар” обележио је 2. октобра 70 година постојања.

Ветерани „Црвене Звезде” на ревијалној утакмици били су, овом приликом, драги и увек радо виђени гости. Публика је уживала у фудбалској представи са легендама ова два клуба. По завршетку утакмице организована је прослава у Дому културе у Брасини.

Наш најуспешнији клуб у Мачванској окружној лиги протеклих година, и у 2021. години „Рудар” из Брасине задржао је четврту позицију у овом рангу фудбалских такмичења, са 46 бодова, уз учинак од 13 победа, седам ремија и десет пораза. Гол разлика била је 51:43 (+8).

Најбољи пласман током сезоне остварен је у II, IV и V колу када су, накратко, били на првом месту, потом у III, VI и XII колу, када су првотимци Рудара достигли друго место на табели. Од XIII кола сезоне наш клуб је константно у борби са ривалима за треће место. Евидентна је била стагнација у мају и јуну, када су фудбалери Рудара две утакмице добили, а четири изгубили.

У периоду од 2008. до 2011. године, Рудар се такмичио у Међуопштинској лиги „Јадар”, потом су шест сезона провели у Општинској лиги Лозница, од 2011. до 2017. године, када се као првопласирани тим враћају ривалима у МОЛ „Јадар”.

Коначно, након три године све квалитетније игре сазревају за виши ранг такмичења и пласман у Мачванску окружну лигу, 2020. године, где су у борби за позиције у врху табеле завршили на четвртом месту.

17. септембра 2021. године.

У дану, када су обележени 77. годишњица ослобођења територије општине у Другом светском рату и 66. годишњица оснивања општине, 17. септембра 2021. године додељена су признања локалне самоуправе и за посебне заслуге у области спорта.

Посебна новчана награда и захвалница додељени су Горану Мишићу из Брасине, председнику Фудбалског клуба „Рудар”, за допринос унапређењу и омасовљењу физичке културе и спорта.

У деветом (IX) колу Мачванске окружне лиге, публика у Малом Зворнику имала је прилику да прати локални дерби, наших најуспешнијих клубова. У недељу, 9. октобра, од 15.00 састали су се Фудбалски клуб „Јединство” Мали Зворник и Фудбалски клуб „Рудар” Брасина. Ово је била прилика да се још једном обележи 70 година „Рудара”. Јединство је у потпуности искористило предност домаћег терена, победивши резултатом 3:0 (1:0), што им је донело успон на табели, а Рудар бележи пад за три места.

Након деветог (IX) кола јесењег дела првенства, ФК „Јединство”, је на 12. позицији, има 10 бодова, три победе, један реми и пет пораза, уз гол разлику 16:17 (-1).

„Рудар” је са 8 бодова, тренутно пласиран на 14. месту. Првотимци екипе из Брасине остварили су две победе у полусезони, освојена су два бода у нерешеним исходима, уз пет пораза. Гол разлика од 19:17 (+2) је и даље повољна, након значајне победе над ФК „Дрина” из Бадовинаца од 11:0 у шестом (VI) колу.

Средином октобра, у десетом (X) колу наше представнике очекују нови изазови и сусрети са боље пласираним тимовима Мачванске окружне лиге.

ФК „Рудар” дочекује у Брасини четвртопласирано ФК „Подриње” из Лозничког Поља. Гости су до данас освојили 17 бодова, након пет победа, два нерешена исхода и два пораза, уз гол разлику од 18:5 (+13).

ФК „Јединство” Мали Зворник гостује у Липничком Шору, где ће одмерити снаге са првотимцима осмопласираног „ФК Слога”. Домаћини су у средини табеле, са 13 бодова, освојених из четири победе и једног ремија, а бележе четири пораза. Гол разлика им је 18:16 (+2).

Извори: SrbijaSport.net / Мали Зворник инфо

Коментари: Мали Зворник инфо
Фото: Приватна архива / Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share