Камионџије поново превозе робу преко границе

Возачима камиона који су од уторка били паркирани дуж пута ка граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику, поново је омогућен прелазак границе и обављање транспорта робе уз обавезу да у наредних годину дана обезбеде неопходну лиценцу, предвиђену Законом о превозу терета у друмском саобраћају, који је ступио на снагу 13. фебруара.

Према речима Светомира Тешића, аутопревозника из Бање Ковиљаче, чији камион је био на почетку колоне дуге преко два километра, прелаз им је омогућен синоћ (17. фебруара) око 18 сати, о чему су их обавестили надлежни у Управи царина.

,,Ми смо им се као удружење обратили дописом тражећи само да се испоштују прописи који нас обавезују да неопходну лиценцу набавимо у року од годину дана. Проблем је искрсао јер су на граници почели да примењују закон истог дана када је и ступио на снагу а ми нисмо могли да дођемо до потребног уверења јер га још увек нико и не издаје“, објашњава Тешић.

Он је потврдио да наредних 12 месеци могу несметано обављати посао али су дужни да у том року прибаве документ који им то дозвољава.

Оно што још увек превозници не знају то је информација шта је потребно за добијање лиценце и где ће се она издавати.

Саобраћај је у овом делу Подриња нормализован, након што се два дана одвијао отежано, уз надзор полиције која је пуштала возила наизменично.

Иначе, у Лозници има око 400 регистрованих аутопревозника и скоро нико нема потребну лиценцу, а како је рекао Зоран Васиљевић, председник Општег удружења предузетника у Лозници, превозници од уторка нису могли да обављају свој посао, што им је нанело знатну материјану штету.

Извор: Блиц

Фото галерија: Слободан Пајић

Share