Унапређењем услова за рад до бољег квалитета наставе у Основној школи „Бранко Радичевић”

У малозворничкој Основној школи „Бранко Радичевић” у току је реновирање пода у кабинету за музичко, санација тоалета у фискултурној сали, те набавка и постављање уређаја за климатизацију учионица и канцеларија.

Предстоји набавка и замена дотрајалог намештаја и врата у канцеларијама, као и замена ормара у учионицама.

Радови се одвијају у оквиру припрема ове образовне установе за нову школску годину.

Уређење наведених просторија омогућила је локална самоуправа средствима из буџета.

Како би се уверили да се обнова просторија ОШ „Бранко Радичевић” одвија по плану, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, и заменик председника општине, Милош Радојчић, обишли су са директорком установе, Стојанком Бугарин, радове на уређењу кабинета у понедељак, 30. августа, приликом посете овој школи.

Према речима директорке ове основне школе, општина је за поменуте радове и набавке из буџета издвојила око 1,5 милиона динара, као и додатних 1,2 милиона динара за увођење система противпожарне заштите у школи.

У оквиру актуелних радова, дотрајали под у кабинету за музичко биће у потпуности саниран и замењен новим гуменим.

Радови на уређењу тоалета у свлачионицама фискултурне сале обухватају уређење дела одвода, као и постављање нових плочица и елемената.

За климатизацију просторија биће набављено укупно осам клима уређаја, од којих ће шест бити постављено у учионицама које су током већег дела дана осунчане, док ће преостале две климе бити стављене у канцеларије.

Након поменутих радова, предстоји замена дотрајалог намештаја и врата у канцеларијама запослених, као и замена ормара у учионицама.

Набавка и постављање система за дојаву пожара предвиђено је до краја текуће године.

Бугарин је истакла да, захваљујући бризи и сталним улагањима локалне самоуправе и надлежног министарства, малозворничка основна школа има веома добре услове за рад.

Она је закључила да ће актуелни радови и набавке допринети додатном побољшању функционисања установе.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share