Језерска регата и Златни котлић постају неизоставно обележје Малог Зворника

Пету годину заредом, Сомовијада је део програма шире туристичке манифестације „Дани спортско рекреативног и културног туризма“ – „Дрина је смисао живота“ која ове године траје од 23. до 26. јула, а између осталих садржаја обухвата сплаварење Дрином, као и такмичење у прављењу рибље чорбе “Златни котлић”.

Најумешнији кулинари, по оцени стручног жирија, били су такмичари екипе ,,Њих двојица“ из Панчева. Другопласирани су гастрономи  Другопласирана је комбинована екипа мото клуба ,,Црни змајеви“ (Black dragons) Бања Ковиљача i Ротари клуб (,,Rotary Club“) Лозница, вицешампиони IV „Гурманијаде“,  одржане 13. јуна у Малом Зворнику, а трећепласиране су  младе такмичарке из Руме, екипа ,,Рума“.

 Жири су ове године чинили: Бошко Здјеларевић, председник Удружења ’’Етно Бакрач“ из Београда, Срећко Боровић, представник Компаније ,,Новости“ и Ревије ,,Зов“, те Станислав Шишић руководилац маркетинга  ,,Новосадске ТВ“, а учествовало је десет такмичарских екипа.

У петак, 24. јула, организован је летњи изложбени сајам и изложба слика са ликовне колоније Мали Зворник 2015. године, а у 19.30 уприличен је пригодан културно уметнички програм на игралишту у Сакару, који је за своје госте, такмичаре и суграђане извела фолклорна секција Библиотеке „17. септембар“ Мали Зворник.

Тродневна, V манифестација „Дани спортско рекреативног и културног туризма“ – „Дрина је смисао живота“ – Мали Зворник 2015. “, која промовише спортско-рекреативни и културни туризам у овом делу Подриња, отворена је Концертом „Амадеус“ и „Квадро“ бенда, на стадиону ФК Јединство, у Малом Зворнику у четвртак, 23. јула, у 20 сати.

Последњи дан манифестације обележава “Малозворничка регата”, пловидба Зворничким језером, дружење и забава са трубачима, познатим естрадним уметницима, неизоставно добро расположење.

Пета регата стартује у 10 часова, у Великој Реци. Предвиђен је одмор, уз културно-уметнички програм на цулинским адама, и вози се до 15 часова до циља на плажи у Сакару.

Успешној реализацији целокупне манифестације доприносе и медијске куће које организаторима пружају афирмацију и подршку.

Фото: Далибор Крстић / Борис Катић / Миодраг Ћирић

Корисни линк: Атмосфера са концерта Амадеус и Квадро бенда

Share