Потврђена племенитост добровољних давалаца крви у Малом Зворнику

Мали Зворник је током пете манифестације „Дани спортско рекреативног и културног туризма“ – „Дрина је смисао живота“ 2015. године угостио представнике Института за трансфузију крви Србије и Црвеног крста Србије и постао део XI летње кампање током које 13 недеља посећују 80 градова и општина у Србији.

У седмој недељи ове кампање добровољног давалаштва крви, наши суграђани, гости и такмичари спортско-риболовног надметања „Сомовијада“, крај плаже у Сакару, без обзира на високе дневне температуре, одазвали су се позиву да дарују драгоцену течност и допринесу смањењу летњих дефицита крви. Како сазнајемо, крв су дала 42 посетиоца ,,Сомовијаде“, а шест је привремено одбијено.

Игор Бубања, стручни сарадник Института за трансфузију крви Србије истакао је задовољство одзивом добровољних давалаца крви у Малом Зворнику, укључених у промоцију хуманости и солидарности.

,,Објављен је апел добровољним даваоцима крви, на нивоу читаве Србије, како не би дошло до одлагања планираних хируршких интервенција. И поред одређених дефицита О – и А – крвне групе, успешно смо стабилизовали резерве крви на 2,5 дана, те овог лета није смањен број операција“, нагласио је Бубања.

Уредник: Далибор Крстић
Фото: Далибор Крстић / Борис Катић

Корисни линкови:
http://www.nbti.org.rs/Dogadjaji/2218/Startuje-XI-Letnja-kampanja.shtml

Share