Изазов за гастрономе: Златни котлић Сомовијаде 2017.

Мали Зворник је током седме манифестације Дани спортско рекреативног и културног туризма „Дрина је смисао живота“ 2017. године угостио и бројне гастрономе, спремне за изазов, учешће или тријумф. Допутовали су из Бајмока, Осечине, Комирића, Кањиже, Лешнице, Борче, Београда, Бијељине, Бањалуке, Љубовије и свих насеља општине Мали Зворник.

У склопу манифестације, поред XX ,,Сомовијаде“ јуче је одржано такмичење у кувању рибље чорбе и гулаша ,,Златни котлић Сомовијаде 2017.“. ,,Котлић“ је ове године окупио 15 екипа из целе Србије, а победу је однела љубовијска екипа ,,До јаја“ предвођена Драганом Јеротићем. Освојили су три златне медаље, а награђени су тучаним котлићем и пехаром. На другом месту нашао се тим “Бајмок“, а екипа “Благо чиче“ из Осечине била је трећа.

Жири су чинили: Бошко Здјеларевић, председник Удружења ,,Етно Бакрач“ Звездара – Београд, Зоран Грбић, кулинар из Суботице и Младенка Тешић, омладинка и пионирка у кулинарству из Малог Зворника. За допринос популаризацији гастрономских такмичења ,,Златни котлић“ и ,,Гурманијада“ Бошку Здјеларевићу уручена је плакета, а сви чланови жирија добили су уметничку слику са Ликовне колоније 2017.

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Златни котлић Сомовијаде 2017.

Новинар – сарадник: Далибор Крстић 

Share