Искусни инструктори обучавају будуће раднике текстилне фабрике „Mydenim” у Малом Зворнику

Потписани уговори о обуци будућих радника фабрике турске компаније „Maydenim tekstil” у Малом Зворнику

Уговори о укључивању лица у програм обуке на захтев послодавца потписани су у понедељак, 28. децембра, између првих 100 полазника обуке за рад у фабрици текстила „Mydenim” у Малом Зворнику и Националне службе за запошљавање, која посредује у процесу обуке и запослења радника у фабрици.

Обука за првих 100 потенцијалних радника биће реализована у периоду од 28. децембра текуће године до 23. фебруара 2021. године.

Поводом потписивања наведених уговора, председник општине Зоран Јевтић задовољно је констатовао да је обећање руководства општине Мали Зворник о покретању фабрике текстила испуњено и да ће првих сто радника ускоро почети да ради у погону и остварује примања.

Он је навео да ће преосталих 200 радника предвиђених за запослење у фабрици, након обуке, бити ангажовано током наредне две године.

Јевтић је рекао да очекује да ће епидемија вируса Корона утицати на редослед обуке кандидата и да ће они који због инфекције не буду могли да се одазову у првом циклусу бити укључени у неке од наредних обука.

Полазници ће обуку пратити пет дана у седмици, у трајању од осам часова дневно.

Трошкове обуке финансираће Република Србија из буџета.

Обука је предвиђена за сва неопходна занимања у фабрици, а спровешће је инструктори раније обучени за рад у фабрици, који су стекли неопходно радно искуство.

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

 Архива: Мали Зворник инфо

Пристигао први контигент машина за фабрику текстила у Малом Зворнику

Линк матичне компаније 

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

#МалиЗворник #Подриње #Србија #СРБ

#MaliZvornik #Podrinje #Serbia #SRB

Share