Хуманитарна акција: Помозимо храном породице које имају мање од нас

Удружење жена ,,Незаборав“ из Малог Зворника, у сарадњи са ,,Банком хране Београд“ (БХБ), организује хуманитарну априлску акцију ,,Помозимо храном’’, 7. 8. и 9. априла, у објекту ,,Maxi“ у Малом Зворнику (бивши Напретков маркет ,,Звезда“), где ће бити постављена кутија за донирање намирница, од 10 до 18 часова. Ова акција промовише солидарност међу грађанима и показује како се заједно може бити у служби оних којима је помоћ потребна, уз смањење глади као најдрастичнијег облика сиромаштва.

Помозимо храном најугроженије суграђане који су оболели и социјално угрожени, породице које имају мање од нас! Мисија се заснива на идеји ширења културе давања, волонтирања, промовисања солидарности међу грађанима, као и подизање свести о проблему сиромаштва у Србији, ширењу филантропије и подстицању друштвено-одговорног пословања.

Од оснивања, у фебруару 2006. године, до данас, Удружење жена ,,Незаборав“ реализовало је на десетине пројеката. Успешно су заступале и представљале општину Мали Зворник у земљи и иностранству, на различитим културним манифестацијама, гастро фестивалима, сајмовима туризма. Захваљујући утиску који је оставило њихово учешће на Међународном сајму туризма у Београду 2009. године, чланице удружења су позване на фестивал фолклора у Грчкој – ,,Neos Marmaras cup“ 2009. године, где су биле задужене за презентацију и приказ српске славе. Данас ,,Незаборав“ броји око 30 активних чланица, које негују сестрински однос са чланицама удружења из бројних градова у земљи и окружењу. Крајем јула 2016. свечано су обележиле прву деценију активности.

Активне су у пропагирању туристичких потенцијала општине Мали Зворник, чувању обичаја и традиција нашег народа и у акцијама Националног удружења родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР Србија.

У 2016. ,,Банка хране Београд“ успела је да обезбеди донације у храни од укупно 1.062 тона, вредности преко 780.000 еура.

,,У земљи у којој више од четвртине становништва живи у ризику од сиромаштва неопходно је да се удружено боримо против глади, јер она не може да чека. Потребно је делати одмах и сад.“

Дугују велику захвалност свим друштвено одговорним компанијама, а посебно компанији ,,Delhaize Serbia“ (,,Delez Srbija“), која је њихов највећи донатор хране. Такође се захваљују суграђанима и сународницима који су се прикључили њиховим хуманитарним акцијама.

Фото: Мали Зворник Инфо

Новинар: Далибор Крстић

Корисни линк: Banka hrane Beograd – Food Bank Belgrade http://www.bankahrane.org/

Share