Гранит окончао сезону на једанаестом месту табеле Општинске лиге Лозница

У финишу пролећног дела првенства, радаљски Гранит, једини представник општине Мали Зворник у овој лиги, на домаћем терену губи последњу утакмицу кола резултатом 2:3, од деветопласираног лозничког Фудбалског клуба „Крајишници”. У претпоследњем колу бележимо још један висок пораз Гранита у гостима, од петопласиране „Младости” из Брезјака.

Наш клуб је од XII кола пласиран на 11. месту табеле и до краја сезоне освојили су 16 бодова, остваривши учинак од четири победе, четири нерешена резултата и 18 пораза. Гол разлика је 32:70 (-38).

Након два нерешена резултата остварена у мају, првенство су окончали са пет пораза у низу, што је показатељ да у наредној сезони морају много боље искористити све предности и предуслове које су имали опремањем клуба и оснажењем искусним играчима.

Првопласирани ФК „Хајдук” из Рибарице постигао је изванредан успех одигравши целу сезону без пораза. Након три нерешена резултата и 23 победе освојили су 72 бода. У најбољој форми, заслужено прелазе у Међуопштинску ј лигу Јадар – виши ранг такмичења.

„Гранитˮ је у пролећној полусезони обезбедио драгоцено појачање од шест фудбалера, а захваљујући браћи Драгану и Радовану Ристићу, те њиховом пријатељу Дарку Поповићу, добијено је пет лопти и нова спортска опрема.

Искусни играчи из Фудбалског клуба „Јединство” Мали Зворник су: Лука Несторовић и Младен Несторовић, на позицији нападача, а Љубиша Радовић и Дарко Митровић играчи су средине терена. У одбрани су били дефанзивац Марко Марковић и повратник у свој матични клуб – голман Никола Павловић који су дошли из ФК „Младост” Доња Борина.

Фото: MaxSport

„Гранитˮ је био пласиран на 11 позицији и након јесењег дела првенства, са 9 бодова, а након 13 одиграних утакмица, забележио је учинак од три победе и десет пораза, уз гол разлику од 15:35 (-20).

Фудбалски клуб „Гранитˮ Радаљ такмичио се од 2009. до 2012. у Међуопштинској лиги „Јадар”, где је најбољи остварени пласман било шесто место, у јулу 2010. године. Протеклих десет година опстаје у доњој половини табеле Општинске лиге Лозница, а до данас је био најуспешнији, на четвртом месту, у сезони 2015-2016.

Од 22. августа 1974. године, представници 24 фудбалска клуба, представници радничко-спортских игара, олимпијских сеоских игара и спортских игара школске омладине Србије, затим представници фудбалских судија, удружења педагога физичке културе и савеза за телесно васпитање „Партизанˮ, основали су Општински фудбалски савез Лозница. Савез су чинили клубови са територија општина Лозница, Мали Зворник, Крупањ и Љубовија, а данас га чине клубови са територије Града Лозница и општине Мали Зворник.

Извори: Србија спорт / Мали Зворник инфо / Фудбалски савез града Лознице

Фото: Фудбалски клуб „Гранитˮ Радаљ

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Share