Фабрика столарије Баувин декор отвара нови производни погон у Доњем Насељу

Проширење производних капацитета фабрике Bauwin Décor 🚪🪟

Фабрика ПВЦ столарије „Bauwin decor”, из Брасине, која у општини Мали Зворник послује од 2018. године и запошљава око 40 радника, намерава да ускоро отвори нови производни погон.

За потребе ширења производње изнајмила је од локалне самоуправе неуређени пословни простор у индустријској зони у Доњем Насељу, који у најкраћем року намерава да адаптира и у њему запосли око 30 радника.

Фабрика планира да у наведеном погону, осим ПВЦ столарије, производи и дрвену столарију.

Уговор о давању у закуп пословног простора у Доњем Насељу фабрици „Bauwin decor”, из Брасине, председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, потписао је пре неколико дана у свом кабинету са генералним директором фабрике, Јасмином Куртановићем, у присуству власника фирме, Мустафе Јавуза и директора производње у Брасини, Саида Мујкића.

Јевтић је подсетио да је у питању неуређени пословни простор који је требало да користи инвеститор из Египта, са којим је општина Мали Зворник недавно раскинула уговор о закупу.

Он је рекао да покретање новог погона значи и отварање нових радних места, те да ће фабрика самостално, према својим потребама, уредити изнајмљени простор који је тренутно запуштен и неискоришћен.

„За нас је овај уговор веома важан, јер њиме обезбеђујемо грађанима радна места и пружамо им могућност за запослење. Пошто постоје политичке групације које веома негативно коментаришу давање пословних простора у закуп инвеститорима, рекао бих да то чине они који никада ни једног инвеститора нису довели у Мали Зворник и који су за време своје владавине остављали само неплаћене рачуне”, рекао је председник општине.

„На фотографијама се јасно види како пословни простор изгледа пре давања у закуп. Што се тиче закупнине, висина накнаде за коришћење простора ће расти уколико инвеститор не испоштује обавезу ангажовања предвиђеног броја радника, сразмерно том броју, а то не одређује општина, него проценитељска кућа”, објаснио је Јевтић.

Као пример за то он је навео фабрику текстила „Кајра” („Kayra Textile”), чија закупнина је у неком моменту била чак троструко увећана, због неиспуњавања обавезе из уговора везане за број радника које је требало да запосли.

Председник општине Мали Зворник навео је да има много инвеститора заинтересованих за изнајмљивање уређеног пословног простора који је користила фабрика „Кајра” и да је основни услов за будућег закупца да у старту запосли 100 радника.

💻 Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

🗃 Архива прилога: Мали Зворник инфо

Novi izgledi za otvaranje pogona PVC stolarije u Donjem Naselju

Share