Подршка локалне самоуправе у Малом Зворнику предлогу за увођење персоналне асистенције особама са инвалидитетом

Подржан предлог Удружења параплегичара Мачванског округа за увођење персоналне асистенције особама са инвалидитетом

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић рекао је да положај особа са инвалидитетом није лак, али да локална самоуправа у Малом Зворнику настоји да помогне колико може да им омогући боље услове, те да подржава идеју за увођење услуге персоналне асистенције за особе са инвалидитетом.

Он је у петак, 21. јуна, у Дому културе у Малом Зворнику разговарао са члановима Удружења параплегичара Мачванског округа, из Шапца, о положају особа са инвалидитетом у овој општини и иницијативи поменутог удружења да се у услуге социјалне заштите, које обезбеђује локална самоуправа, уврсти и персонална асистенција за особе са инвалидитетом.

Овом приликом, договорени су и први кораци везани за израду одговарајућег правилника за услугу персоналне асистенције.

„Разговарали смо о положају особа са инвалидитетом у Малом Зворнику, али и о иницијативи Удружења да се у услуге социјалне заштите у Малом Зворнику уврсти и персонална асистенције за особе са инвалидитетом. Председник општине коју смо посетили, Зоран Јевтић, пружио је подршку овој иницијативи и договорени су први кораци, везани за израду правилника за услугу персоналне асистенције. Надамо се што скоријој успешној сарадњи и реализацији поменуте услуге, која ће особама са инвалидитетом на територији Малог Зворника знатно помоћи и олакшати им обављање свакодневних животних активности”, истакнуто је у информацији Удружења параплегичара Мачванског округа.

💻 Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Удружење параплегичара Мачванског округа

📷 Фото: Удружење параплегичара Мачванског округа

Share