Државно финале Плазма спортских игара младих – Србија увертира је за међународну завршницу у Сплиту

Према доступним информацијама, Мали Зворник ће имати два представника на Међународном финалу Спортских игара младих које ће се одржати у Сплиту крајем августа.

Координатор Спортских игара младих за општину Мали Зворник, Игор Петковић, предводио је наше такмичаре у првој од три групе, која је боравила на Златибору од 1. до 3. јула.

Лазар Несторовић, 2015. годиште, у трци на 60 метара остварио је пласман на друго 🥈 место и пред њим је наступ на међународном такмичењу у Хрватској. Марта Марковић, 2013 годиште, у трци на 60 метара освојила је треће 🥉 место и пласман на завршно такмичење у Сплиту.

Они су из Крупња, ученици Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић”, али су у Подрињу учествовали код нас на Спортским играма младих, током „Дунав осигурање” Дана спорта, 11. маја, те су сада представљали и општину Мали Зворник. Следи нови изазов за све који су се пласирали на међународну завршницу у Сплиту.

Свечана додела медаља за победнике Државног финала 11. сезоне Плазма спортских игара младих уприличена је на Краљевом тргу, за атлетску дисциплину, и на платоу испред хотелског комплекса „Титова вила” на Златибору, у присуству прослављених спортиста, организатора и учесника државног финала.

У првој смени одржана су такмичења у игри „Лино” између две ватре, малом фудбалу и трци на 60 метара. Друга смена Државног финала резервисана је за MIS (Medical innovation solutions) турнир у одбојци, „Миленијум тим” (Millennium Team) турнир у баскету 3×3 и одбојку на песку, а трећа смена за фудбалски Кока кола куп (Coca-Cola Cup), Banca Intesa турнир у шаху и стони тенис.

Спортске игре младих највећа су аматерска спортска манифестација у Еуропи, која је током 28 година свог постојања окупила више од 2.750.000 деце и младих у Хрватској, Србији, Босни и Херцеговини, а од ове године игре се одржавају и у Словенији.

Значајан је и успех представника општине Мали Зворник на регионалним надметањима. Након што су остварили одличне резултате на Спортским играма одржаним у Малом Зворнику, ученици наше Основне школе „Бранко Радичевић” су у петак 14. јуна у Краљеву, на Регионалном такмичењу још једном постигли велики успех у различитим спортским дисциплинама.

Екипа „Непобедиви”, коју су чинили ученици четвртог разреда наше школе, освојила је друго место 🥈 у игри „Између две ватре”.

Михајло Обреновић, ученик другог разреда, освојио је треће место 🥉 у дисциплини атлетика – трка на 60 метара.

Честитамо свим такмичарима из општине Мали Зворник на учешћу и на оствареним резултатима.

Десетогодишњица Спортских игара младих у Србији обележена је 1. априла 2023. године и у Малом Зворнику, учешћем око 250 такмичара на „Кока Кола” купу у Сали средње школе. Покровитељи овог турнира у малом фудбалу, за дечаке и девојчице рођене од 2007. до 2012. године, у нашем месту били су општина Мали Зворник и Спортски савез Дрина. Од тада смо се и званично придружили великој СИМ породици у Србији.

У протеклој деценији бележимо три успеха наших представника, драгоцена и вредна подсећања.

Екипа Женског одбојкашког клуба „Мали Зворник” тријумфовала је 🏆 на петим „Спортским играма младих БиХ”, 2015. године, када су у Сарајеву постале прваци Босне и Херцеговине 🥇.

Наше одбојкашице су 2017. године освојиле бронзану медаљу 🥉 у Сарајеву и окитиле се новим одличјем у финалу БХ Телеком „Спортских игара младих”. Финале је трајало од 12. до 14. августа, а тренер комбинованог тима пионирске селекције Женског одбојкашког клуба „Мали Зворник” и школске екипе ОШ „Бранко Радичевић” био је професор физичке културе мр Мићо Ковачевић. Још једном су у Сарајеву биле на победничком постољу и то је велики успех до којег није било лако стићи поред квалитетних екипа из целе БиХ.

Одбојкашки клуб (ОК) „Јединство” (мушка екипа), предвођен тренером Зораном Грбићем освојио је треће место 🥉 у финалу БХ Телеком „Спортских игара младих”, 2018. године. Игре су одржане у Сарајеву од 9. до 11. августа.

💻 Извори: Мали Зворник инфо / Спортске игре младих Србија / Спортски савез Дрина

📷 Фото галерија: Спортске игре младих Србија / Приватна архива / Основна школа „Бранко Радичевић”

🗃 Архива прилога: Мали Зворник инфо

Dunav osiguranje Dan sporta: Sportske igre mladih u Malom Zvorniku

 

Share

Оставите одговор