Бројним појачањима и темељном реорганизацијом Фудбалски клуб Гранит очекује бољи пласман у предстојећој сезони

🗓 Летњи прелазни рок у Србији почео је у понедељак 26. јуна и трајаће до 15. септембра 2023. Фасцинантан је број од новопридошлих десет играча у наш клуб, као и чињеница да су појачања уследила већ након првог дана завршене сезоне. У предстојеће изазове улазе организованији, са циљем да остваре пласман у горњој половини табеле Општинске лиге Лозница.

⚽️ Нови првотимци Гранита су: Јован Мишић и Никола Радивојевић који су прошлу сезону одиграли за ФК Пасковац. Стефан Зарић долази из екипе ФК Градилиште. Марко Марковић, Никола Мирковић и Александар Васић играли су за екипу Крајишника.

⚽️ Седмо појачање за нову сезону Игор Павловић игра позицију крилног нападача и донедавно је бранио боје ФК Рудар Брасина. Лука Јовановић приступио је Граниту из редова ФК Јединство из Малог Зворника. Покрива све позиције у везном реду.

⚽️ Уследили су доласци Данијела Радовановића, бившег крилног нападача ФК Младост Лозница, те стуба одбране Саше Андрића, играча који долази из вишерангираног клуба – Антимона из Зајаче и биће велико појачање за радаљску екипу.

📋 Коначни биланс Фудбалског клуба Гранит у сезони 2022/2023 био је 24 бода, освојених након седам победа, три ремија, уз 20 претрпљених пораза и неповољну гол разлику од 36:97 (-61). Најбољи стрелац клуба је Лука Несторовић, са 14 постигнутих погодака.

🛎 У последња два кола нису били у ситуацији да искористе предност домаћег терена, а након ремија у Радаљу (ФК Гранит 1 : 1 ФК Младост Лозница), пораза у Лозници (ФК Јадар (07) 3 : 0 ФК Гранит) и Козјаку (ФК Борац 7 : 1 ФК Гранит) остали су иза ФК Јадар (Ступница) и ФК Крајишници (Лозница) на 14. месту табеле.

📋 Фудбалски клуб Гранит и током јесење полусезоне остварио је пласман на 14. место табеле Општинске лиге Лозница. ФК Јадар 07 и ФК Слога (Коренита) су им дуго биили ривали, по учинку, али су они ипак напредовали до 10. и 11. места табеле, док су лознички клубови Градилиште и Младост током целе сезоне били приковани за зачеље табеле и тек повремено пријатније изненадили своју публику.

💈Нови чланови Међуопштинске фудбалске лиге Јадар за сезону 2023/2024 су најуспешније две екипе Општинске лиге Фудбалског савеза града Лознице ФК Синђелић (Липница) и ФК Борац (Козјак).

📝 Гранит из Радаља такмичио се од 2009. до 2012. у Међуопштинској лиги Јадар, где је најбољи остварени пласман било шесто место, у јулу 2010. године.

📝 Протеклих десет година опстаје у доњој половини табеле Општинске лиге Лозница, а до данас је био најуспешнији, на четвртом месту, у сезони 2015/2016.

📝 Једине две екипе које су у последњих десет година учествовале сваке сезоне у Општинској (градској) лиги Лозница су екипе Гранита из Радаља и Младости из Лознице. 

🛣 Према занимљивој статистици, која бележи пређени пут сваког од тимова, у протеклој сезони највише су путовали играчи Гранита, 461 километар, и Столица, 446 километара. За статистику је коришћено растојање од стадиона на ком наступају, не од места из ког је клуб.

📣 Од следеће сезоне по први пут ће у овом рангу такмичења учествовати новоосновани клубови Црвена Звезда (Варош Лешница) и Будућност (Руњани).

💻 Извори: SrbijaSport.net / Мали Зворник инфо / Спорт у Подрињу IG @ sport_u_podrinju / Фудбалски клуб Гранит из Радаља IG @fk.granit.radalj / Градска лига Лозница – Занимљивости IG @gradskaligaloznica / Фудбалски савез града Лознице

📷 Фото: Фудбалски клуб Гранит Радаљ / Freepik 

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо
Д.В.К.

Share