Дејан Јездимировић и Јелена Ерић из Доње Трешњице двоструки прваци државе у веслању

Дејан и Јелена су пре годину и по дана кренули стопама свог суграђанина, нашег трофејног репрезентативног и клупског веслача Милоша Васића. Плодном сарадњом Веслачког клуба Партизан са општином Мали Зворник и Основном школом „Милош Гајић” у Амајићу, као пре 14 година када је Милош кренуо пут неизвесности, искушења и тријумфа. Сјајне резултате су показали већ после годину и по дана искуства у овом захтеном спорту.

Дејан је ове године млађи јуниор и пред њим је пресудна, у јуниорској конкуренцији, тек наредна година. Али, без обзира што је тек млађи јуниор, Дејан је већ успео да избори наступ на Европско првенство за јуниоре у септембру, у Београду и заузме високо 5. место у четверцу. На недавно завршеном државном првенству, он је показао доминацију у јуниорском скифу и убедљиво победио све конкуренте иако је годину дана млађи од већине учесника. Још већи успех је што је Дејан, дан касније, у лаком дубл скулу остварио убедљиву победу са партнером Петром Зелићем из Партизана и то у сениорској конкуренцији.

Дејан је, иначе, члан Веслачког Клуба „Дрина” из Малог Зворника, клуба који је основан од прошле године на иницијативу Милоша Васића и општине Мали Зворник, коју су заступали председник Зоран Јевтић и генерални секретар Спортског савеза Дрина Александар Андрић.

„Нагласио бих да је ВК Дрина заузела високо 5. место у укупном пласману свих клубова, на првенству државе. Пандемија Корона вирусом је успорила процес развијања клуба и веслача, али смо на добром путу да се све то покрене у још запаженији успех у наредном периоду”, рекао је Милош Васић.

Јелена Ерић, годину дана млађа од Дејана, наступа за Веслачки клуб Партизан и у свом узрасту кадеткиња бележи сјајне резултате. Јелена је на првенству државе освојила првог дана злато за јуниорску конкуренцију, у четверцу, а већ сутрадан показала потпуну доминацију и у својој кадетској конкуренцији убедљивом победом.

Дејан и Јелена живе у Београду, тамо похађају школу, али чим имају прилику долазе у свој крај. Велику заслугу за њихов успех сигурно да носи Веслачки клуб Партизан, чији су тренери, предвођени спортским директором Небојшом Илићем, покретачи целе акције, и сада и пре, а надамо се да ће тек бити још веће сарадње и јос више талената и веслача са територије наше општине. Пред њима је отворен пут за велике успехе и не сумњамо да ће својим залагањем и трудом достићи Милошеве резултате, надајући се још запаженијим и антологијским успесима.


Веслачки клуб Партизан убедљиво је освојио првенство Србије, Куп и Омладинску лигу Србије за 2020. годину. Црно-бели су на управо завршеном првенству Србије поновили успех од прошле године и тријумфовали са чак 13 златних медаља, уз четири сребрне и две бронзане медаље.

Извори: Веслачки клуб Партизан / Милош Васић / Мали Зворник инфо
Фото: Веслачки клуб Партизан / Приватна архива
Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share