У току је расподела картица за бесплатан превоз аутобусом у локалном саобраћају

У просторијама Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника, од 3. фебруара, сваког радног дана од 8.00 до 12.00 часова, врши се расподела картица за бесплатан превоз у локалном саобраћају.

До средине августа, од планираних 1200, члановима и суграђанима који имају право на бесплатан превоз аутобусом додељено је 1160 картица.

Удружење је носилац пројекта „Унапређење друштвено-социјалног живота пензионера у општини Мали Зворник”.

У наставку пројектних активности, и у 2021. години обезбеђен је бесплатан превоз у локалном саобраћају свим пензионерима, лицима старијим од 65 година и инвалидима, без обзира на старосну доб. Нови превозник, након спроведеног поступка јавног тендера, је „Мачва Експрес” доо Бадовинци.

Бринемо о пензионерима, али и суграђанима са инвалидитетом и посебним потребама, чији квалитет живота је умањен због хендикепа са којим живе, или од рођења или сплетом животних околности и болести, те им је овим посредовањем омогућен свакодневни бесплатан превоз у јавном саобраћају на територији општине.

Месечна чланарина у 2021. години остаје симболична и износи 50 динара.

И током зимске сезоне удружење је обезбедило својим члановима набавку огревног дрвета и угља на одложено плаћање, до шест рата.

Ваши партнери за пензионерске дане су „Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника” и компанија „ДДОР Нови Сад”. Колективно осигурање пензионера од последица незгоде: Након склапања колективног уговора, омогућено вам је и осигурање код „ДДОР Нови Сад”. Несрећан случај се не може предвидети, али уз помоћ компаније „ДДОР Нови Сад” можете значајно да ублажите његове последице. Овим осигурањем, које представља и облик економске заштите за Вас и Ваше најближе, обезбеђује се материјално покриће од последица несрећног случаја (повреда код куће, у току свих Ваших активности и на сваком месту, нон-стоп), као и исплату накнаде у случају смрти, која може наступити услед несрећног случаја. У осигурање може да се укључи и брачни друг, који није пензионер и није у радном односу.

У знаку солидарности, према речима председнице Удружења Драгане Алексић, од чланарине је могуће издвојити једнократне или периодичне помоћи пензионерима који због ниских примања нису у могућности да плате преко потребну терапију за лечење хроничних болести. „Спремни смо да помогнемо нашим суграђанаима и члановима када немају искуства, суочавају се са тежим обољењима или нису у могућности да закажу преглед код врхунских стручњака у Клиничком центру Србије и Институту за ортопедско-хируршке болести „Бањица”, нису у стању да организују превоз санитетом до клиничко-болничких установа у Београду, а можемо да контактирамо надлежне организације у најкраћем року и обезбедимо ефикасну негу геронтодомаћица, драгоцену помоћ за старија лица и одрасле особе са инвалидитетом”.

Удружење сарађује и са Ординацијом интерне медицине Intermedicus, која у Лозницу доводи консултанте са београдских клиника, субспецијалисте, попут интервентног кардиолога из Института за кардиоваскуларне болести Дедиње, специјалисту интерне медицине, гастроентерохепатолога са КБЦ Звездара, кардиолога из Ваљева… Специјалистички преглед обухвата клинички преглед, ЕКГ и ултразвук срца.

Фиксни контакт телефон Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника је: 471 069

Можете се обратити председници удружења Драгани Алексић (060 61 908 72) или њеном заменику Миленку Мијатовићу (069 80 464 07)

email address: penzionermz@gmail.com

Адреса: Рибарска бб, 15318 Мали Зворник

Обратите се председници удружења Драгани Алексић или њеном заменику Миленку Мијатовићу.

Фото: Мали Зворник инфо

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

 

Share