Челници општина Мали Зворник и Крупањ посетили седиште компаније „Maydenim Tekstil” у Турској

Председник општине Зоран Јевтић боравио је недавно у Турској, у посети компанији „Maydenim Tekstil” из Истанбула, са чијим представницима је почетком маја текуће године потписао Меморандум о сарадњи на покретању погона за производњу текстила у Малом Зворнику.

Приликом посете Јевтић је обишао седиште компаније у Истанбулу, која успешно послује од 2012. године, где се осим управне зграде предузећа налазе и одељења за дизајн, истраживање и развој, а главни производни погон је у граду Орду.

Јевтић је у Турској боравио заједно са председником општине Крупањ Иваном Исаиловићем, на позив руководства фирме.

Овом приликом они су могли да обиђу фабрику и виде на који начин је организован рад у компанији, која у Турској запошљава око 1000 радника, а извози своје производе у Сједињене Америчке Државе , Велику Британију, Холандију, Шпанију и Шведску.

Компанија „Maydenim Tekstil” у Малом Зворнику почела је активности на отварању производног погона у индустријској зони у Доњем Насељу, где до краја текуће године планира да запосли 300 радника, а до 2020. године још 200 радника, различитог степена образовања.

Меморандум о сарадњи са општином Мали Зворник, која јој је на име тога по повољним условима уступила 3,2 ha земљишта у индустријској зони и 8000 m2 пословног простора, потписан је почетком маја у Малом Зворнику, у присуству представника Владе Републике Србије.

Отварање производног погона у Малом Зворнику у изгледу је на јесен, по окончању радова на реконструкцији и доградњи пословног простора и уређењу плаца у индустријској зони, за шта је општина Мали Зворник од Владе Републике Србије недавно добила 75 милиона динара.

Према подацима Привредне коморе Србије, 20 турских компанија је отворило своје погоне или ради на њиховом отварању у Србији.

Фото: Maydenim Tekstil / Приватна архива

Извор: Општина Мали Зворник

Maydenim Tekstil Видео презентација:

Корисни линк: 

http://www.maydenim.com.tr/garment-manufacturing/

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share