Бронза блиставог сјаја за пионирску екипу ЖОК Мали Зворник

Бронза блиставог сјаја за пионирску екипу Женског одбојкашког клуба ,,Мали Зворник’’

Тренер пионирске селекције Одбојкашког клуба ,,Мали Зворник’’, професор физичке културе, мр Мићо Ковачевић, који са тим узрастом ради више од пола деценије, са нескривеним поносом истиче да су наше одбојкашице освојиле бронзану медаљу у Сарајеву и окитиле се одличјем у финалу БХ Телеком ,,Спортских игара младих’’. Још једном су у Сарајеву биле на победничком постољу и то је велики успех до којег није било лако стићи поред 21 екипе из целе БиХ.

Спортске игре младих из региона, у којима учествује око 150.000 деце из региона, у 30 спортова, почеле су средином и крајем маја у Србији, БиХ и Хрватској. Велико, међународно финале Игара одржаће се од 18. до 22. августа у Сплиту. 

Град Сарајево је пет дана, од 10. до 14. августа био центар спорта, фестивал младости и радости деце и младих из целе Босне и Херцеговине. Учесници су имали прилику да обиђу Сарајево, посете Земаљски и Олимпијски музеј и друже се са познатим спортистима.

У Зворнику су почетком јуна одржане Спортске игре младих, окупивши око 900 основаца који су се такмичили у малом фудбалу, уличној кошарци, одбојци и игри „између две ватре“. Комбиновани тим пионирске селекције Женског одбојкашког клуба ,,Мали Зворник’’ и школске екипе ОШ ,,Бранко Радичевић’’ пласирао се победама на ,,Плазма Купу“ у одбојци у финале БХ Телеком ,,Спортских игара младих’’ у Сарајеву.

Тренер пионирске селекције Одбојкашког клуба ,,Мали Зворник’’, професор физичке културе, мр Мићо Ковачевић, који са тим узрастом ради више од пола деценије, са нескривеним поносом истиче да су наше одбојкашице освојиле бронзану медаљу у Сарајеву.

,,Водио сам пионирску екипу ЖОК Мали Зворник на финале ,,Спортских игара младих’’ БиХ у Сарајево где смо се пласирали као први на градском такмичењу у Зворнику. Финале је трајало од 12. до 14. августа у Сарајеву. Победама смо стигли у полуфинале где смо играли са екипом Радника из Бијељине. Ово је била утакмица ,,финале пре финала“ коју су сви присутни уочили и помно пратили. Нажалост, недостајала нам је срећа током жреба. Имали смо много тежу групу и морали смо победама доћи до полуфинала, док је Бијељина имала једну одиграну утакмицу мање и све остале утакмице доста лакше. Испоставило се да је та утакмица била пресудна за освајање првог места на финалном такмичењу СИМ БиХ. Нисмо их успели добити чак ни у последњем сету, тај-брејку, који се играо и који је показатељ да ипак нисмо лако изгубили. Девојке су биле премореније у односу на противничку екипу, одиграле више утакмица и имале су тежи жреб, тако да је то био пресудан фактор. Наше пионирке освојиле су III место, бронзану медаљу, окитиле се одличјем. У сред Сарајева су опет биле на победничком постољу и то је велики успех до којег није било лако стићи поред 21 екипе из целе БиХ. Прво место је на такмичењу освојила екипа ОК Радник из Бијељине која има дугу традицију и добре резултате у одбојци. Све честитке нашим девојкама и много успеха у даљем раду им желим.“

Подсетимо, екипа одбојкашица из Малог Зворника тријумфовала је на петим ,,Спортским играма младих’’ 2015. године, када су у Сарајеву постале прваци БиХ.

Велико, међународно финале Игара одржаће се од 18. до 22. августа у Сплиту. Игре у региону пружају деци и младима могућност да, потпуно бесплатно, учествују у професионално организованим такмичењима. Најбитније од свега је да се такмичити може свако те да учесници Игара не морају бити активни спортисти, већ само љубитељи здравог начина живота и пријатељства. Циљ Игара је да будући нараштаји кроз спорт, упознају себе али и друге, стекну самопоуздање, развију индивидуалност, покажу врлине, усвоје правилне животне навике и стекну пријатеље за цели живот.

Игре су ујединиле децу региона под слоганом “Живимо живот без дроге јер дрога узима живот”. Крстари се кроз Хрватску, БиХ и Србију, а Сплит у финалу чека 1.000 малишана, тренера, спортских радника, на Риви ће бити дечје граје, осмеха, песме, ватромета… Спортске игре младих се 21 годину одржавају у Хрватској, седам у БиХ и четврту сезону у Србији. Данас су СИМ бренд међу најмлађима и њиховим родитељима у региону и до сада су окупиле преко милион малих спортиста. Идеја Игара расла је из године у годину, сад су оне постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи. Од такмичења за најмлађе локалног карактера, трудом, радом и залагањем, Игре су стасале у највећи програм за борбу против свих облика зависности и насиља који промовише дружење, неговање правих вредности, бављење спортом и фер-плеј, толеранцију, поштовање различитости. То је оно што ове Игре чини другачијим у односу на остале, али и јако важним за сву нашу децу. Идејни творац и председник Спортских игара младих, Сплићанин Здравко Марић, био је млад када је осмислио овај јединствен пројекат и усудио се да живи свој сан. Данас је поносан на Игре и све оно што су оне донеле најмлађима. У интервјуу за “Блиц” рекао је да је један од циљева ове манифестације и борба против бројних пошасти новог доба, како дроге, тако и свих осталих лоших навика које угрожавају здравље и животе младих.

Фото галерија: Приватна архива / igremladih.ba / klix.ba

Корисни линк: Милион дечјих осмеха у најлепшој спортској причи

Архива: Мали Зворник Инфо

Одбојка: Пласман наших пионирки на финале БХ Телеком ,,Спортских игара младих’’ у Сарајеву

Новинар – сарадник: Далибор Крстић

Share