Делегација Општине Мали Зворник посетила Општину Рума

Председник Општине Мали Зворник Зоран Јевтић посетио је данас Општину Рума и са својим сарадницима је у Градској кући присуствовао наменском семинару о транспарентости у раду Општинске управе. Председник Јевтић је у разговору са челним људима румске локалне самоуправе оценио да је Општина Рума добар пример када је у питању транспарентност, те да стога није било дилеме на коју се општину треба угледати.

,,Ми желимо да Општина Мали Зворник буде транспарентна као Рума и да нашим грађанима на најјаснији начин презентујемо рад Општинске управе. Морамо показати одговорност и увести стандарде у раду који ће надживети све мандате. Верујем да ће моји сарадници усвојити знања са данашњег предавања у Руми и да ћемо транспарентност рада наше Општинске управе подићи на један виши ниво“, казао је Јевтић.

Фокус данашњег разговора је био на Информатору о раду Општинске управе који је оцењен од стране независних институција као један од најбољих у Републици Србији, истакао је начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић.

,,Са задовољством смо прихватили молбу колега из Малог Зворника да посете нашу Општинску управу и да им у пракси пренесемо наша искуства везана за израду Информатора о раду и транспарентност у раду. Спремили смо им и презентацију која приказује начин на који смо у претходне две године успели да привучемо инвестиције и отворимо нова радна места. Ја се надам да ће се ова сарадња између две општине наставити, да ћемо ми отићи у једну узвратну посету општини Мали Зворник, јер сам сигуран да и они имају нешто да нам покажу што боље раде од нас“, изјавио је Љубишић.

Председник Општине Мали Зворник се сложио да је поред транспарентости у раду, економска и привредна сарадња подједнако важно питање.

„Економска сарадња је једна од најважнијих тема и о томе ћемо такође разговарати са челним људима румске локалне самоуправе. Рума је далеко испред нас и тренутно привредно стање у Малом Зворнику је прилично лоше. Након лоших приватизација, друштвених ломова, ми смо изгубили статус средње развијене општине и налазимо се међу 19 најсиромашнијих општина у Србији. Померамо ствари са „мртве тачке“ и Рума би ту могла итекако да нам помогне и уверен сам да нас на том плану очекује сарадња“, рекао је Јевтић.

Извор: Портал Општине Рума

http://www.ruma.rs/

malizvornikprezentacija1

Share