Одржана прва овогодишња седница Савета за безбедност општине Мали Зворник

У уторак, 18. јула, чланови Савета за везбедност размотрили су актуелну безбедносну ситуацију на територији општине Мали Зворник и допис Полицијске станице Мали Зворник у вези помоћи и обезбеђивања возила за превоз миграната до прихватних центара.

Велики прилив ирегуларних миграната безбедносно је угрожавајући фактор на подручју општине Мали Зворник.

Дислокација  миграната је изводљива, а крајем јуна је већ ангажован један аутобус, у сарадњи локалне самоуправе и полицијске станице, за превоз миграната до доступног прихватног центра.

Постојећи систем видео надзора функционише беспрекорно, а део прихода, 30 одсто, из буџета Републике Србије преноси се локалној самоуправи. То је и гаранција да је могуће проширити видео надзор на приобални део и друге зоне од интереса за суграђане. Сва дечја игралишта су покривена и заштићена камерама.

Руководство општине Мали Зворник сагласно је да се, увек када постоји потреба, ангажује аутобус за дислоцирање илегалних миграната, што је дестимулативно за организаторе њиховог транспорта и доласка у Подриње.

Сплетом околности, до данас није било екстремних сукоба, са насиљем, јер је Мали Зворник, махом, транзитни центар. Грађанима се препоручује да не улазе у конфликтне ситуације, а када процене да им је безбедност угрожена обавесте дежурне службенике полицијске станице у Малом Зворнику и припаднике граничне полиције.

📷 Мали Зворник инфо

⌨️ Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share