Брасина: Наставак запошљавања у производном погону турске компаније „Yavuz”

На помолу нова радна места у Малом Зворнику! Турски произвођач столарије „Yavuz” у фабрици у Брасини уводи другу смену и планира покретање новог производног погона! Отворен мини продајни салон.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић обишао је недавно са представницима руководства турске компније, која од 2018. године у Брасини производи PVC столарију, простор индустријске зоне у Доњем Насељу, ради разгледања и одабира локације на којој би компанија могла да сагради пословни објекат, неопходан за проширење производње у Малом Зворнику.

Том приликом речено му је да је фирма „Bauwin Decor”, коју је компанија основала почетком текуће године у Брасини и у њој уз подршку општине запослила 16 радника, у првих пола године рада остварила више од планираног нивоа производње и пословања, те да се у складу с тим указала потреба за увођењем друге смене и повећањем броја запослених, али и проширењем производних капацитета.

Према информацијама које је Јевтић добио од руководства ове компаније, у погону у Брасини постоји потреба за запослењем од 10 до 15 нових радника, који би могли да буду ангажовани до краја текуће године.

Председник општине Мали Зворник рекао је да је локална самоуправа спремна да кроз субвенције за запошљавање, као и први пут, подржи нова запошљавања радника у том предузећу.

Пре обиласка индустријске зоне у Доњем Насељу, Јевтић је посетио производни погон у Брасини, који је општина под повољним условима издала предузећу „Bauwin Decor”, желећи да и на тај начин подстакне развој локалне привреде и запошљавање.

Била је то његова прва посета фабрици од њеног отварања, почетком текуће године.

Приликом посете Јевтић је обишао производну халу и у име општине Мали Зворник поздравио запослене.

Том приликом он се уверио да запослени у погону раде у врло добрим условима, које руководство фабрике у наредним месецима намерава да побољша, заменом столарије на објекту и увођењем централног грејања.

Јевтић је закључио да ће то бити нова потврда већ доказане озбиљности турског инвеститора, који ће улагањем у замену столарије и инсталирање грејања побољшати стање објекта добијеног од општине на коришћење.

Фирма „Bauwin Decor” у склопу погона у Брасини однедавно има мини продајни салон, у којем купци по фабричким ценама могу да купе столарију направљену у овој фабрици.

Извор: Општина Мали Зворник
Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Архива: Мали Зворник инфо

Производња и запошљавање: Мали Зворник и Bauwin Decor потписали уговор

Share