Пласман младих селекција ФК „Јединство“ у виши ранг Општина Мали Зворник подржала са 100.000 динара

Поводом уласка младих селекција малозворничког ФК „Јединство“ у виши ранг такмичења, у Омладинску лигу Колубарско – Мачванског округа, Општина Мали Зворник определила је ванредних 100 000 динара из буџета на име подршке раду клуба. Председник општине Зоран Јевтић са сарадницима посетио је недавно овај клуб и том приликом најавио да ће у следећој години у истом износу, због трошкова у вишем рангу такмичења, бити увећана давања за ФК“Јединство“.

„Општина Мали Зворник у текућој години, за рад 14 локалних спортских клубова, издвојила је укупно 9 милиона динара, од чега 1 518 000 за ФК „Јединство“. Додатна средства клубу, у износу од 100 000 динара, опредељена су због изузетних резултата постигнутих у раду са младим селекцијама и повећаних трошкова, које са собом носи виши ранг такмичења у који се клуб пласирао”, рекао је Јевтић, напомињући да ће општина на исти начин подржати и друге клубове, који то заслуже.

Он је истакао да је жеља општине да помогне и пружи шансу спортистима, посебно младим категоријама, да се истакну и започну спортску каријеру.

Јевтић и његов заменик Милош Радојчић, честитали су играчима и руководству клуба на успеху и, уз најаву о повећању буџета за следећу годину, пожелели им пуно успеха у даљем раду. Приликом посете клубу, они су присуствовали тренингу младих селекција.

По завршетку званичног дела посете, којем су присуствовали Горан Самарџић, председник Управног одбора Спортског савеза “Дрина” Мали Зворник и Ненад Несторовић, члан Управног одбора ФК “Јединство”, представници општине Мали Зворник разговор са делегацијом клуба и играчима наставили су у неформалној атмосфери, уз пиће у оближњем ресторану.

Младе категорије ФК „Јединство“ из Малог Зворника, кадетско – омладинска селекција, у којој су играчи рођени између 1998. и 2002. године, и пионирска селекција, у којој су рођени 2002. и 2003. године, пласман у виши ранг такмичења избориле су освајањем прве позиције у Фудбалском савезу општине Лозница (ФСО Лозница).

Прваци лиге ФСО Лозница у прошлој сезони били су кадети-омладинци тренера Љубинка Обреновића, док су пионири овог клуба истовремено и укупни прваци.

Према речима тренера пионира ФК „Јединство“ Самира Салихбеговића, они су најпре победили у Групи 1 лиге ФСО Лозница, а затим и првака у Групи 2.

Из управе клуба саопштено је да ће у Омладинској лиги Колубарско – Мачванског округа прилику да се такмиче имати играчи рођени у периоду од 1999. до 2002. године, те да ће средства добијена од општине бити утрошена на путовања и суђења у вишем рангу такмичења, у којем су трошкови неколико пута већи у односу на нижи ранг.

У оквиру такмичења деца ће бити у прилици да путују у Ваљево, Уб, Шабац, Лозницу, и друге општине и градове два округа.

Љиљана Ристановић

Share